Informații contabile de bază pe care trebuie să le știe orice antreprenor

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 18:12
961 citiri
Informații contabile de bază pe care trebuie să le știe orice antreprenor
FOTO: unsplash.com

În teorie, dacă ne referim la firme mici sau chiar la un PFA, antreprenorii ar putea să își țină singuri contabilitatea, având în vedere că nu sunt noțiuni atât de complicate. Practica ne arată că pot interveni tot felul de situații, iar lipsa de experiență își poate spune cuvântul. De aceea, pentru bunul mers al lucrurilor, este important ca un antreprenor să externalizeze serviciile contabile.

Astfel, tot ce va trebui să facă este să predea documentele și informațiile necesare, în termenele agreate de la bun început și firma contabilitate Bucuresti se va ocupa de tot.

Cu toate acestea, fiecare antreprenor ar trebui să știe câteva informații contabile de bază, pentru a înțelege mai bine felul în care funcționează compania și de asemenea pentru a lua cele mai bune decizii pe baza acestor informații. Astfel, un antreprenor trebuie să știe în mare, următarele:

  • ce este și cum se interpretează o balanță de verificare
  • diferența dintre active și pasive
  • cum se întocmește un flux de numerar
  • ce este un bilanț contabil
  • cum se interpretează contul de profit și pierdere
  • cum se întocmește un buget prognozat
  • cum se stabilește pragul de rentabilitate al afacerii
  • cum se calculează salariile angajaților.

Foarte important este ca fiecare antreprenor să știe nivelul de la care afacerea începe să devină profitabilă. Multe persoane care au înființat afaceri, devin nerăbdătoare și pot lua decizii greșite dacă observă că afacerea nu generează profit încă din prima lună de activitate.

În realitate, pragul de rentabilitate (nivelul de la care firma începe să facă profit) depinde de mai mulți factori și de cele mai multe ori, nu se poate observa chiar de la început. Orice firmă este considerată profitabilă în momentul în care își poate acoperi costurile fixe și variabile din încasări. Astfel, există un nivel minim al vânzărilor ce trebuie realizate pentru ca firma nu doar să nu fie pe pierdere, ci și să înregistreze profit. Se consideră că pragul minim de rentabilitate este acela în care veniturile obținute din vânzări sunt egale cu cheltuielile, iar profitul este zero. Astfel, fiecare antreprenor trebuie să stabilească strategia ideală pentru ca pragul de rentabilitate sa crească și profitul să nu se lase așteptat.

De asemenea, este importantă și stabilirea bugetului de venituri și cheltuieli și adaptarea lui la situația economică actuală. Pentru a fi atins pragul de profitabilitate, trebuie luate în calcul și cheltuielile uzuale și pe cât posibil, reducerea acestora.

Toate aceste informații și nu numai, îți pot fi explicate de către un specialist de la nuamcontabil.ro. Astfel, nu doar te vei bucura de externalizarea serviciilor contabile și vei avea siguranța că firma ta se află pe mâini bune, dar vei învăța și noțiuni de bază ce te vor ajuta să iei decizii mai bune și să ai profit mai mare cu fiecare lună ce trece.

Așadar, cel mai bine este să apelezi la un expert contabil pentru afacerea ta, dar și să ai noțiuni de bază în ceea ce privește procesele contabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#contabilitate, #firma contabilitate , #Stiri Companii