Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers, pe care angajaţii companiei o numesc „Zuck Bucks”

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 08:24
1745 citiri
Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers, pe care angajaţii companiei o numesc „Zuck Bucks”
Nu este deocamdată clar cum şi la ce va fi folosită viitoarea monedă FOTO Facebook

Meta vrea să-şi facă propria valută virtuală, care nu are legătură cu blockchain sau monedele digitale, dar care ar putea fi folosită ca monedă de schimbă în cadrul aplicaţiilor companiei.

Compania americană, care deţine produse precum Facebook şi Instagram, evaluează introducerea unei monede virtuale în cadrul viitorului metavers şi a propriilor aplicaţii.

Intern, angajaţii companiei numesc această monedă Zuck Bucks.

Nu este deocamdată clar cum şi la ce va fi folosită viitoarea monedă, însă, cel mai probabil Meta o vede drept o monedă oficială a viitorului său metavers, care să fie folosită pentru achiziţionarea produselor digitale şi pe care să o controleze.

Conform Financial Times, Meta s-a inspirat de la Roblox, care a atras foarte mulţi bani folosind moneda Robux în produsele sale de gaming.

Zuck Bucks nu este singura idee pe care Meta o explorează în produs, compania americană urmând să lanseze mai multe produse financiare prin care să-şi diversifice şi să-şi crească sursele de venituri.

O altă idee este lansarea unor aşa-zise jetoane sociale, cu care şi-ar recompensa utilizatorii pentru diverse activităţi în cadrul platformelor sociale ale companiei şi a viitorului metaves.

În acelaşi timp, Meta ar putea oferi şi produse financiare tradiţionale, precum împrumuturi pentru micile companii.

Un alt proiect financiar al companiei are în vedere NFT-urile. În luna mai, Meta va lansa suport pentru postarea şi partajarea NFT-urilor pe Facebook. ...citeste mai departe despre "Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers, pe care angajaţii companiei o numesc „Zuck Bucks”" pe Ziare.com

#Facebook, #metaverse, #moneda virtuala, #Mark Zuckerberg , #Stiri Internet