Trei semne că mașina ta are nevoie de mai multă îngrijire

Joi, 31 Martie 2022, ora 18:20
1547 citiri
Trei semne că mașina ta are nevoie de mai multă îngrijire
FOTO: Unsplash.com

Fie că ești un împătimit al automobilelor sau doar ai nevoie să te deplasezi rapid și facil, mașina reprezintă o investiție importantă pentru o perioadă lungă de timp. Dacă îți dorești să te bucuri de achiziția ta pentru multă vreme sau doar îți dorești să îi prelungești durata de viața, atunci este momentul potrivit să te interesezi despre cum poți avea grijă de ea mai bine.

Mașina este utilizată aproape zilnic și este, probabil, una dintre mai folosite tehnologii din viața ta. Odată ce ți-ai achiziționat automobilul, responsabilitățile tale nu se limitează doar la a șofa, ci se extind și la a avea grijă de lucrările viitoare de mentenanță. Ține însă cont că, oricât de mult vei încerca să le întreții, anumite componente vor ceda din cauza uzurii.

Chiar și așa, până vei ajunge la momentul în care va trebui să investești în piese noi, te poți interesa de semnele timpurii care îți pot indica apariția anumitor probleme ale mașinii tale.

Aspectul mașinii este neîngrijit

Aspectul curat și îngrijit al mașinii poate fi întreținut de fiecare dintre noi, întrucât este o sarcină simplă și ușor de îndeplinit. Murdăria și rugina sunt cauza principală pentru apariția mai multor tipuri de probleme care afectează mai ales exteriorul mașinii, iar menținerea curățeniei este o metodă eficientă să-ți îngrijești autovehiculul fără să investești prea mult timp, prea multă energie și prea mulți bani. Optează să-ți duci periodic mașina la spălătorie, să înlocuiești covorașele și tavita portbagaj cu unele din silicon sau cauciuc, pentru o spălare mult mai facilă și nu uita să completezi mereu lichidul de parbriz, pentru a evita riscul alterării vizibilității în condiții mai puțin prietenoase de vreme sau atunci când te deplasezi pe distanțe lungi ori pe drumuri neasfaltate.

A trecut un timp îndelungat de când nu ai verificat piesele mașinii

Așa cum am menționat și mai sus, unele componente ale autovehiculului tău vor ajunge la un moment dat să se uzeze din cauza utilizării constante a mașinii. Cel mai potrivit e să-ți verifici periodic automobilul și să inspectezi mereu dacă există urme de deteriorare ce se pot observa lesne pe piesele auto. Plăcuțele de frână se uzează rapid, mai ales că sunt folosite de sute ori pentru fiecare excursie cu mașina, longevitatea bateriei se bazează foarte mult pe condițiile meteo și duratele și distanțele excursiilor, iar uleiul și filtrele de aer neschimbate permit mai departe murdăriei să se infiltreze în motor.

Verifică plăcuțele de frână cel puțin o dată pe an, interesează-te de acumulatori auto dacă știi că a trecut perioada de viață de 4-5 ani garantată de furnizori și schimbă regulat uleiul și filtrele de aer. E de preferat să nu amâni înlocuirea acestor componente, întrucât uzarea lor totală poate atrage probleme mult mai grave și mai costisitoare.

Stilul tău de condus nu este ajustat la specificațiile automobilului tău

Un șofer bun își cunoaște mașina și limitele acesteia. Astfel, este foarte importantă conduita ta în trafic, deoarece gestionarea fără probleme a volanului, a cutiei de viteze și a pedalelor, precum și atenția sporită la drum pentru a limita nevoia de frânare rapidă sunt esențiale. Condusul preventiv nu numai că prelungește durata de viață a componentelor autovehicului și, implicit, a acestuia, dar este și cartea de vizită a unui grad ridicat de responsabilitate și pentru restul participanților din trafic, reducând riscul de accidentare pe carosabil.

Un automobil neîntreținut poate genera o multitudine de probleme, incluzând chiar și facturi de mentenanță mult mai ridicate. Datoria de șofer include și înțelegerea vehiculului, întreținerea acestuia pentru a-l menține în siguranță, în stare excelentă de funcționare pentru cât mai mult timp posibil.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masina, #ingrijire masina , #Stiri Auto