Îți place să lucrezi remote? Iată câteva motive de ce să publici CV-ul și pe platformele cu joburi internaționale

Luni, 21 Martie 2022, ora 18:45
1798 citiri
Îți place să lucrezi remote? Iată câteva motive de ce să publici CV-ul și pe platformele cu joburi internaționale
FOTO: freepik.com

Deja de ceva timp, o mare parte dintre noi au îndrăgit modalitatea de lucru la distanță. Motive pentru asta sunt multiple, însă, cele mai importante țin de faptul că economisim timp pentru deplasare spre birou, avem parte de comoditatea spațiului unde lucrăm și putem să ne gestionăm timpul într-un mod mai eficient și flexibil.

Din fericire, tot mai mulți angajatori spun „Da!” lucrului la distanță și înțeleg avantajele lui. Evident, la un moment dat ne poate lipsi comunicarea în echipă, dar și asta poate fi prin call-urile online. Deci, teoretic, impedimente nu există. Tot ce contează este dorința de lucru și perseverența.

Dacă ție îți place să lucrezi de acasă sau din oricare alt spațiu comod, atunci acest articol este pentru tine. Iar în cele ce urmează o să-ți spunem câteva sfaturi care să te ajute să-ți găsești mai rapid un loc de muncă remote și de ce este bine să folosești mai multe platforme cu joburi.

Primul sfat este să cauți un loc de muncă pe o platformă de recrutare nu doar în rubrica remote. Chiar dacă toate anunțurile de angajare trec o moderare înainte să apară vizibile pe site, moderatorii nu cunosc dacă persoana care angajează este dispusă să ia la lucru remote. În așa mod, analizează mai multe rubrici, în funcție de domeniul în care dorești să activezi.

Al doilea sfat este să aplici la anunțurile de angajare chiar dacă acesta presupune muncă la birou. Multe companii sunt gata să ajungă la un compromis, atunci când un specialist calificat, cu experiența și aptitudinile necesare este interesat în obținerea locului de muncă. în special dacă oferta de angajare este deschisă de ceva timp.

Mai departe o să vorbim despre motivele pentru care este bine să-ți publici CV-ul pe platformele cu locuri de muncă internaționale.

Să-ți găsești un loc de muncă remote este mai ușor decât un loc de muncă unde este nevoie să te deplasezi. Știi de ce? Pentru că ai la dispoziție o mulțime de platforme internaționale unde este suficient să cunoști engleza și să-ți încarci CV-ul. În fiecare zi apar sute de joburi noi, altele decât pe platformele din România.

Dacă ești freelancer, cunoști câteva limbi străine și dacă îți dorești să lucrezi activ asupra mai multor proiecte, care să-ți asigure un venit regulat atunci publicarea CV-ului pe mai multe platforme te ajută mereu să ai de lucru. Astfel, să nu te strezi din cauza veniturilor invariabile de la o luna la alta, sau din cauza proiectelor sezoniere.

În linii generale folosirea unor platforme cu locuri de muncă dintr-o anumită țară te ajută să înțelegi mai bine care sunt cerințele de pe piața muncii, care sunt cele mai solicitate profesii și ce specialiști sunt în deficiență într-o anumită țară, respectiv care sunt șansele tale reale să-ți găsești un loc de muncă pe o platformă sau alta.

Printre cele mai faine platforme din afara României enumerăm: delucru.md, upwork, indeed. De exemplu, în Republica Moldova, există o mulțime de anunțuri de angajare, chiar dacă majoritatea sunt locuri de muncă în Chișinău, nu ezita să cauți în rubrica corespunzătoare jobul visurilor tale!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#remote, #lucru remote, #locuri de munca , #Stiri Locuri de munca