FaceID va funcționa și cu mască. Soluția găsită de Apple

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 08:06
4015 citiri
FaceID va funcționa și cu mască. Soluția găsită de Apple
Recunoașterea se va face pe baza ochilor FOTO Unsplash

Apple a găsit, în sfârşit, o soluţie pentru ca autentificarea facială cu FaceID de pe iPhone să meargă şi atunci când utilizatorul poartă mască.

Cea mai valoroasă companie din lume a avut nevoie de aproape doi ani, de când a izbucnit pandemia, să vină cu o soluţie pentru autentificarea cu FaceID a utilizatorilor care poartă mască.

Până acum, FaceID funcţiona doar când utilizatorul avea întreaga faţă descoperită, obligându-l pe acesta să introducă manual codul de deblocare atunci când purta mască, iar FaceID nu-l putea recunoaşte.

În curând, FaceID va funcţiona şi cu mască, recunoaşterea urmând să se facă pe baza caracteristicilor unice din jurul ochilor.

Această facilitate va fi introdusă în iOS 15.4, care tocmai a fost lansat în stadiu beta şi va ajunge la toţi utilizatorii în lunile următoare.

Va exista o opţiune pe care utilizatorul trebuie să o activeze manual pentru ca FaceID să meargă şi cu mască. O a doua opţiune (Add Glasses) va trebui activată de cei care poartă ochelari pentru ca FaceID să ţină cont şi de mască, şi de ochelari.

Apple atenţionează că nivelul de securitate pentru funcţionarea FaceID cu mască nu este la fel de mare ca atunci când acesta poate scana întreaga faţă şi explică faptul că, pentru a funcţiona FaceID cu mască, utilizatorul trebuie să se uite direct la telefon. ...citeste mai departe despre "FaceID va funcționa și cu mască. Soluția găsită de Apple" pe Ziare.com

#recunoastere faciala, #iphone, #apple , #Stiri Internet