Cele mai înţelepte decizii atunci când eşti într-un impas financiar. Obiceiurile mâncătoare de bani la care poţi renunţa o vreme

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 08:30
690 citiri
Cele mai înţelepte decizii atunci când eşti într-un impas financiar. Obiceiurile mâncătoare de bani la care poţi renunţa o vreme
Asimilarea de informații din domeniul financiar și înțelegerea lor conduce la sănătatea bugetului personal si al familiei FOTO Pixabay.com

Educația financiară nu mai este un moft în zilele noastre. Nu a fost nici în trecut, însă avansul tehnologic pune presiune din ce in ce mai mare pe oameni şi îi obligă să înveţe concepte noi şi să facă ordine în buget şi, mai ales, să se descurce în situaţii complicate din punct de vedere financiar.

Ziare.com îti explică în cadrul rubricii Banii tăi care sunt cele mai inţelepte decizii atunci când eşti în impas financiar.

Este esențial pentru ca oamenii să poată lua decizii informate atât în viața personală, cât și în cea profesională. Este deja cunoscut faptul ca românii au o relație anxioasă cu banii şi acest lucru se trage din vremurile dificile pe care le-am experimentat de-a lungul istoriei.

Astăzi, rolul băncilor este de a transforma concepte economice complicate în cuvinte simple şi acţiuni pe măsura acestora, adaptate noilor tehnologii şi stilului de viaţă al momentului.

Un nivel decent de cunoștințe financiare aduce beneficii atât tinerilor, cât și celor care doresc să își deschidă o afacere, care dețin deja un business sau au o vârstă mai înaintată. Iar asimilarea de informații din domeniu și înțelegerea lor conduce la sănătate financiară.

Apoi, nu mai poţi compara un impas financiar de acum 10, 20, 30 de ani cu un impas financiar din zilele noastre. Astfel de situaţii nici nu ar trebui să mai existe, motiv pentru care, primul lucru pe care ar trebui sa îl faci în astfel de momente este să te calmezi si să cauţi soluţii raţionale, reale, să apelezi la experienţa unui specialist în finanţe.

De asemenea, indiferent de banii câştigaţi în plus, este indicat să păstrezi o vreme acelaşi nivel de trai de viaţă pentru a putea începe să economiseşti.

Mai mult, trebuie să analizezi la ce anume poţi renunţa, la acele obiceiuri care iţi manancă substanţial din venituri, cum ar fi să reduci cheltuielile pe ţigări, să nu mai arunci atât de mulţi bani pe cumpărături inutile şi să investeşti mai mult în tine, in educaţie constantă.

Este nevoie sa te documentezi cu privire la variantele de creditare la care poti apela în funcţie de urgenţe, în funcţie de ce venit ai la dispoziţie lună de lună şi, mare atenţie, să nu te îndatorezi peste masură.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi! ...citeste mai departe despre "Cele mai înţelepte decizii atunci când eşti într-un impas financiar. Obiceiurile mâncătoare de bani la care poţi renunţa o vreme" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#impas financiar, #bani, #educatie financiara, #solutii, #creditare, #cumparaturi, #venit , #Stiri Finantare