Cum să-ți transformi terasa într-un spațiu de relaxare modern

Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 08:51
369 citiri
Cum să-ți transformi terasa într-un spațiu de relaxare modern
Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/terasa

Terasa casei este un spatiu care ar trebui sa te imbie la relaxare in aer curat, insa pentru a ajunge la acest stadiu, primul pas este sa amenajezi, intr-un mod cat mai eficient, aceasta zona. Pentru a face din terasa ta un spatiu modern, potrivit pentru a te bucura de frumusetea naturii, iti prezentam cateva solutii tocmai bune de pus in practica.

Foloseste piatra naturala pentru pardoseala

Pentru zona terasei este foarte important sa alegi finisaje elegante, robuste, care sa reziste la trafic. Granitul este, din acest punct de vedere, o optiune foarte buna deoarece aceasta roca are proprietati uimitoare de rezistenta si o frumusete cu totul unica si iesita din comun. Placile de granit pentru terase pot fi folosite atat in varianta finisata, lucioasa, insa in acelasi timp poti opta pentru varianta prelucrata a acestuia, adica pentru granitul fiamat.

Mobileaza cu piesele potrivite

O terasa primitoare poate fi amenajata deosebit folosind elemente de mobilier care sa se potriveasca intocmai cerintelor tale de confort. Daca terasa este inchisa atunci poti opta pentru mobilier uzual, din lemn. In cazul teraselor care au ramificatii si in exterior iti va fi necesar mobilier special.

Poti amplasa pe terasa o masa cu scaune, o canapea moderna si fotolii, sau un divan ori un un balansoar in care sa te relaxezi pe deplin. La nivel de mobilier poti face aproape orice alegere doresti, pentru ca orice element se va potrivi perfect in contextul unei terase moderne. Opteaza pentru materiale precum pielea naturala sau ecologica, huse din velur sau chiar elemente de mobilier din lemn, fara protectie textila.

Foloseste sticla pentru inchiderea terasei

Daca vrei sa faci din terasa ta un spatiu cu adevarat elegant, sticla poate fi cea mai potrivita alegere. Aceasta are avantajul ca te poate feri de intemperii fara a-ti bloca deloc vizibilitatea. Pentru a spori acest efect deosebit de amenajare umple terasa cu ghivece de plante de mari dimensiuni, pe care sa le asezi in zona intrarii sau intre elementele de mobilier.

Marcheaza spatiile vitrate cu perdele

Perdelele si in general elementele textile au acel caracter diafan specific locuintelor grecesti. Alese in culori cat mai deschise, ele au un efect uluitor asupra spatiului pe care il imbunatatesc in mod vizibil. Spatiul devine astfel mai amplu si mai luminos, pentru ca perdelele au acest efect de dispersare a luminii la interior.

Alege corpuri de iluminat moderne

Daca vrei sa iti petreci serile calduroase pe terasa ai grija nu neglija iluminatul spatiului. Foloseste aplice sau orice alte corpuri de iluminat de exterior, care sa te ajute sa te bucuri de lumina chiar si atunci cand se insereaza.

Poti opta si pentru ghirlande luminoase sau pentru benzi cu led, insa ar trebui sa ai in vedere ca lumina folosita sa fie calda si nu rece, tocmai pentru a putea crea o atmosfera intima si relaxanta.

Nu uita de elementele decorative

Pentru terase va trebui sa ai in vedere majoritar decoratiuni de interior, insa paleta din care poti alege este foarte vasta. Pernele decorative pentru canapea sau scaune, perdelele despartitoare din macrame sau tul, oglinzile sau mici corpuri de iluminat, de tipul lumanarilor cu baterii sau al felinarelor, sunt doar cateva variante.

Nu uita de flori si de vaze, pentru ca si acestea joaca un rol important in amenajarea unei terase.

Amenajarea unei terase moderne se poate face in moduri diferite, in functie de preferintele tale, insa ar trebui sa ai in vedere aspectele mentionate anterior daca vrei sa ai parte de un rezultat reusit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#terasa, #placi granit, #pardoseala terasa , #Stiri Casa