Capcanele pe care trebuie să le eviți când cumperi sau închiriezi un apartament. Detaliile care îţi salvează bugetul

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 04:10
618 citiri
Capcanele pe care trebuie să le eviți când cumperi sau închiriezi un apartament. Detaliile care îţi salvează bugetul
Construcțiile de calitate proastă reprezintă una dintre cele mai serioase „capcane” imobiliare în care poate cădea un cumpărător de locuință nouă FOTO Pixabay.com

Euforia care te cuprinde ştiind că, în curând, te vei muta în casă nouă sau în chiria perfectă, este posibil sa nu te lase sa vezi clar anumite aspecte peste care, în mod obișnuit, nu ai trece.

Plus de asta, este normal să fii luat pe sus de întreaga tevatură si să nu dai atentia cuvenită "detaliilor" care s-ar putea să facă diferenţa dintre o alegere bună şi una complet neinspirată.

Mai mult, o parte dintre inconveniente sunt descoperite, adesea, după achiziția sau închirierea apartamentului, atunci când multe dintre ele nu mai sunt remediabile.

Astfel, specialiștii de la Imobiliare.ro au realizat o listă cu cele mai frecvente „capcane imobiliare", alături de un set consistent de precizări, pentru a te putea feri cât mai bine de aceste surprize neplăcute.

Drumurile proaste sau neamenajate

Deși drumurile proaste sunt larg răspândite în România, putem avea surpriza de a găsi căi de acces complet neamenajate în preajma (și chiar în interiorul) unor zone aflate în plină dezvoltare urbană.

Ca în cazul timpului îndelungat petrecut zilnic în trafic, aceasta este o problemă specifică, în mod normal, construcțiilor amplasate la marginea marilor orașe, acolo unde extinderea infrastructurii rutiere nu a putut ține pasul cu cea a pieței imobiliare. Asta nu înseamnă, desigur, că orice complex rezidențial amplasat la periferie va avea o atare problemă.

Mirosurile neplăcute

A te muta într-o zonă afectată în mod constant (sau frecvent) de mirosuri neplăcute este una dintre cele mai serioase „capcane” imobiliare în care poți cădea.

Mirosurile neplăcute, în măsură să afecteze întregi zone rezidențiale, sunt specifice, în general, marilor orașe, în contextul extinderii masive a acestora, inclusiv spre zone anterior nelocuite și, eventual, industriale.

Este o problemă foarte serioasă, având consecințe pe termen lung, indiferent dacă vei locui la casă sau la bloc. Cu efecte extrem de deranjante, sursele mirosurilor neplăcute pot fi variate, însă pot fi încadrate în trei categorii majore: gropile de gunoi amplasate la marginea orașelor, fabrici de diverse tipuri (aici fiind incluse și stațiile de prelucrare a diverselor deșeuri, inclusiv de origine animală) și unități de creștere a animalelor.

Evitarea unor asemenea situații ar trebui să se bucure de o atenție deosebită din partea ta înainte de a lua o decizie de achiziție.

Timpu ...citeste mai departe despre "Capcanele pe care trebuie să le eviți când cumperi sau închiriezi un apartament. Detaliile care îţi salvează bugetul" pe Ziare.com

#capcane cumparare casa, #apartament, #inchiriere, #trotuare, #locuri de parcare, #facilitati, #constructii , #Stiri Casa