Cele 4 atitutidini financiare în care se încadrează toţi oamenii. Tu în care te regăsești?

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 08:30
748 citiri
Cele 4 atitutidini financiare în care se încadrează toţi oamenii. Tu în care te regăsești?
Nici una dintre cele patru atitudini financiare nu este mai bună decât cealaltă și nici una nu este mai rea decât cealaltă FOTO Pexels.com

În cartea „How Much Is Enough?" (Cât de mult este suficient), scrisă de Diane Lynn McCurdy, autoarea menționează că oamenii pot fi încadrați în patru categorii distincte în funcție de atitudinea lor față de bani.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi câteva detalii importante legate de fiecare dintre aceste atitudini financiare pe care autoarea le-a descris în amănunt in lucrarea sa şi în care, cu siguranţă, te regăseşti şi tu.

Atitudinea de cheltuitor

Oamenii din această categorie iubesc banii deoarece își pot cumpăra cu ei o mulțime de lucruri. Ei sunt la curent cu ultimele noutăți în materie gadget-uri, modă sau decorațiuni. Dacă ai nevoie de ceva, poți să întrebi liniștit un Cheltuitor iar el îți va spune cum poți să-l cumperi și care este cea mai bună ofertă.

Ei sunt genul de oameni degajați în prezența cărora te simți bine care preferă să aibă lucruri concrete precum ultimul model de mașină, cele mai noi gadget-uri sau haine la modă în locul unor lucruri abstracte cum ar fi un cont de economii.

Partea mai puțin bună este că aceștia se îndatorează foarte ușor și de multe ori sunt mâncați de vii de dobânzi pentru credite de nevoi personale și carduri de credit pe care nu reușesc să le acopere la timp. Din acest motiv, pentru ei acțiunea de a face economii este cea mai mare provocare.

Atitudinea de strângător

Persoanele care se încadrează în această categorie reușesc să acumuleze o avere în bancă destul de ușor, păstrându-și în același timp un stil de viață decent chiar și atunci când veniturile lor sunt limitate.

Ei se simt în siguranță când au în contul bancar o sumă mare de bani pe care se pot baza la orice moment și nu sunt impresionați de lucrurile scumpe. S-ar putea ca pentru ceilalți să pară „zgârciți”.

Principala calitate a Strângătorilor este faptul că sunt foarte organizați și nu fac achiziții impulsive. Câteodată, acest conservatorism îi face să aștepte prea mult ca să se bucure de banii de care dispun.

Atitudinea de constructor

Această categorie îi include pe cei care și-au învins frica de a pierde bani și sunt dispuși să riște pentru a construi ceva deosebit. Constructorii adoră procesul creativ ce însoțește proiectele lor prin care schimbă lumea și sunt dispuși să păstreze un loc de muncă plictisitor pentru ei doar pentru a-și finanța visurile.

E ...citeste mai departe despre "Cele 4 atitutidini financiare în care se încadrează toţi oamenii. Tu în care te regăsești?" pe Ziare.com

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#bani, #cheltuitor, #constructor, #donator, #cont de economii, #Diane Lynn McCurdy , #Stiri Finantare