Turcii își pun mari speranțe în turiștii români. Peste 700.000 de români sunt așteptați în Turcia anul viitor

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 09:56
554 citiri
Turcii își pun mari speranțe în turiștii români. Peste 700.000 de români sunt așteptați în Turcia anul viitor
Antalya este una dintre destinațiile favorite ale românilor care merg în Turcia FOTO Pixabay

Trimisul special al AGERPRES, Constantin Balaban, transmite: Peste 700.000 de turişti români sunt aşteptaţi să viziteze Turcia anul viitor, comparativ cu 270.000 anul acesta, a declarat marţi Cuneyt Tansu Demir, consilierul preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Turcia (TURSAB).

"Aceasta înseamnă că în următorii ani vom atinge, cu uşurinţă, cifra de un milion de turişti români în Turcia", a precizat Tansu Demir la o întâlnire cu un grup de jurnalişti români.

Potrivit acestuia, se ştie încă de pe acum că turiştii români au făcut rezervări pentru anul viitor la Istanbul, în Cappadocia şi în staţiunile din Antalya. Însă marea majoritate a turiştilor români vizitează Turcia în perioada cuprinsă între luna aprilie şi sfârşitul lunii septembrie, iar touroperatorii turci ar dori să le ofere şi alte tipuri de turism decât cel estival.

Pe de altă parte, Cuneyt Tansu Demir a precizat că schimburile de turişti dintre România şi Turcia nu trebuie să se deruleze într-un singur sens. "Având în vedere că la nivel mondial există 12 milioane de turişti turci, o parte din aceştia ar putea să viziteze România, dacă nu ar exista obstacolul obţinerii vizelor", a apreciat consilierul turc, care a făcut un apel către autorităţile române să faciliteze obţinerea vizelor pentru cetăţenii turci care doresc să viziteze România.

La rândul său, Corina Martin, proprietara agenţiei Mistral Tours Constanţa şi fost preşedinte al ANAT a menţionat că în timp ce Turcia este de mai mulţi ani destinaţia turistică numărul unu pentru români, trebuie dezvoltate mai mult sosirile turiştilor turci în România. "Dacă vom reuşi să facem asta, aeroporturile din România şi cele din Turcia vor avea mai mulţi pasageri câştigaţi, iar agenţiile de turism din cadrul TURSAB şi agenţiile din cadrul ANAT vor avea mai mulţi clienţi", a adăugat Corina Martin.

Aceasta a recunoscut că obţinerea vizelor este o problemă reală. "Într-adevăr viza pentru România, pentru cetăţenii turci, se obţine destul de greu. Durează. Trebuie trimise paşapoartele la Ambasada de la Ankara sau la Consulatul din Istanbul. Şi este o procedură destul de lungă care nu ne dă nouă voie în agenţii să vindem de pe azi pe mâine, sau de astăzi pentru weekend-ul viitor, un pachet turistic la Constanţa de exemplu", a precizat Corina Martin.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor ...citeste mai departe despre "Turcii își pun mari speranțe în turiștii români. Peste 700.000 de români sunt așteptați în Turcia anul viitor" pe Ziare.com

#antalya, #Turcia, #vacante, #turism , #Stiri Vacanta