Aspecte esențiale pentru deschiderea unei cafenele sau a unui bar de succes

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 18:01
805 citiri
Aspecte esențiale pentru deschiderea unei cafenele sau a unui bar de succes
cafenea FOTO: pexels.com

Cafenelele și barurile sunt locurile care încurajează socializarea și relaxarea după o zi sau o săptămână grea. Chiar și în timpuri incerte, precum cele pe care le trăim acum, aceste locuri au rămas punctul principal de întâlnire al prietenilor, cuplurilor și familiilor de pretutindeni. Dacă vrei să-ți deschizi în viitorul apropiat o afacere de tip cafenea sau bar, trebuie să ții cont de punctele forte necesare pentru o activitate prosperă. Iată câteva aspecte esențiale după care poți să te ghidezi în planul tău de afaceri:

Angajații potriviți și echipament

În industria ospitalieră, angajații potriviți pot face diferența și, de cele mai multe ori, influențează direct calitatea serviciilor pe care îți dorești să le oferi. Cu echipa potrivită și dedicată dezvoltării vei putea să atingi cât mai repede un statut cât mai înalt în acest domeniu. De asemenea, vei avea nevoie de echipamentele potrivite care să-i ajute pe angajați să-și facă treaba cât mai productiv. De exemplu, o masina de numarat bani este esențială, deoarece o cafenea sau un bar gestionează sume considerabile. Angajații tăi vor reuși să se ocupe mai ușor de activitățile de la finalul programului, iar gestionarea finanțelor va decurge mult mai rapid. Mașinile de numărat bani oferă și sistemul de verificare a bancnotelor, așa că nu vei risca niciodată să cazi pradă unei înșelătorii.

Investiția

Investiția pe care o faci în barul sau cafeneaua ta poate decide rata de succes pe care o vei avea în timp. Trebuie să ții cont de diferite aspecte, iar locația este unul dintre cele mai importante. Într-un oraș mare, precum Capitala, se recomandă investiții inițiale de câteva sute de mii de euro, în special în zonele centrale. În orașele mai mici sumele scad, dar clienții vor căuta mereu cele mai bune servicii și localuri care le îndeplinesc nevoile din toate punctele de vedere.

Amenajarea, spațiul și meniul sunt câteva dintre aspectele de care țin cont clienții când calcă pragul unei cafenele. Spațiul pe care îl pui la dispoziție trebuie să ofere atmosfera pe care îți dorești să o construiești prin conceptul pe care îl creezi. Așadar, ține cont de resursele pe care le investești în afacerea ta și analizează, de asemenea, competiția. Dacă te lupți direct cu aceasta în zona în care vrei să deschizi cafeneaua sau barul, vei avea nevoie de o idee și de o nișă foarte bine definită, pentru a atrage clientela.

Planul de afaceri

Un plan de afaceri puternic nu îți garantează succesul, dar poate să-ți ofere un start cât mai bun. Un antreprenor cu valorile potrivite și viziune va putea să aducă pe piață concepte noi, inedite și atractive pentru public. Include în planul de afaceri următoarele:

pre

  • zentarea afacerii și a conceptului din spatele acesteia;
  • analiza pieței;
  • planul de marketing;
  • planul financiar;
  • planul administrativ;
  • str
uctura afacerii și conducerea.

Planul de afaceri te va ajuta să dai formă ideilor tale, dar, mai ales, să stabilești dacă ideea ta este suficient de bună în contextul competiției. Mai ales dacă intenționezi să deschizi un bar sau o cafenea într-o zonă centrală, unde există un focus pe acest segment de afaceri, vei avea nevoie de o analiză detaliată. Cu ajutorul planului de afaceri vei înțelege mai bine care sunt nevoile clienților și așteptările, dar și felul în care localul tău se poate face remarcat. De asemenea, odată cu planul financiar și cel administrativ, vei avea o idee mai clară despre sumele pe care trebuie să le investești inițial și în timp.

Deschiderea unei cafenele sau a unui bar aduce riscuri și provocări, dar dedicarea și oamenii potriviți pot transforma ideea ta într-o afacere de succes. Ține cont de elementele care contează și fă alegerile potrivite.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cafenea, #deschidere cafenea, #afaceri , #Stiri Companii