De ce preferă tinerii maşinile cu două portiere. Modelele ieftine pe care le poţi alege

Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 21:23
601 citiri
De ce preferă tinerii maşinile cu două portiere. Modelele ieftine pe care le poţi alege
Designul mai dinamic este unul dintre punctele forte ale mașinilor cu două portiere

Studiile recente arată că maşinile în două uşi sunt preferate în cea mai mare proporţie de publicul tânăr, şi asta deoarece, cu precădere după o anumită vârstă, românii sunt în căutare de maşini de familie, spaţioase şi cu mai multe locuri.

Hatchback-ul (tip de caroserie caracteristică autovehiculelor moderne) cu două portiere, putem spune ca a fost mereu văzut drept o alternativă care încurajează agilitatea, chiar și în cazul modelelor echipate cu motorizări modeste.

“Indiferent că vorbim despre modele de clasă mică, precum Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Renault Clio sau Peugeot 208. Capabile în mediul urban și profitabile din punctul de vedere al exploatării, aceste exemple sunt doar o parte a universului mașinilor în două uși”, explică specialiștii de la autovit.ro. Nu putem uita de elegantele Fiat 500 sau Mini Cooper sau chiar de exoticul Porsche 911.

Acest tip de mașină are ceva de oferit pentru fiecare conducător auto. "În funcție de priorități, de preferințe sau de stilul de condus, te vei regăsi sau nu în una sau în mai multe din trăsăturile enumerate mai jos.

prețul avantajos;designul mai dinamic decât în cazul unei versiuni cu cinci portiere;rigiditate superioară față de un hatchback obișnuit;masă totală redusă față de versiunile în cinci portiere sau sedan;acces mai ușor pe locurile frontale, datorită portierelor mari;vizibilitate excelentă, mulțumită suprafeței vitrate generoase.

În ciuda aspectelor pozitive enumerate mai sus, mașinile în două uși nu sunt vândute în număr mare, pe piața românească. Fabricate de tot mai puține dintre brandurile premium și scoase din gamele producătorilor de volum, acestea au toate șansele să devină obiecte de colecție.

Chiar și Volkswagen Golf și Renault Clio au ieșit din clubul restrâns al modelelor disponibile și în două portiere, iar rarități ca Volkswagen Scirocco sau Mini Paceman nu au mai beneficiat de noi generații. Printre motivele care te-ar putea face să nu achiziționezi o mașină care nu are patru uși se numără:

accesul dificil la locurile din spate;riscul pentru pasagerii de pe banchetă, în cazul unui accident;costul ridicat al reparației aripilor din spate, chiar și după o coliziune ușoară”.

Ce modele în două uși poți alege

de la 1.600 de euro: pentru o sumă minimă, ai la dispoziție modele de clasă mică, precum Volkswagen Polo 4 sau Renault Cl ...citeste mai departe despre "De ce preferă tinerii maşinile cu două portiere. Modelele ieftine pe care le poţi alege" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#masini, #portiere, #hatchback, #conducator auto, #buget , #Stiri Auto