Cum alegi cea mai bună asigurare de călătorie pentru tine

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 17:13
620 citiri
Cum alegi cea mai bună asigurare de călătorie pentru tine
asigurare de calatorie FOTO: shutterstock.com

Deplasările pentru afaceri sau plecările în vacanțe se regăsesc în mod constant pe agenda zilnică a multor oameni, chiar în condițiile reducerii mobilității din cauza pandemiei de Covid-19. Fie că este vorba despre reuniuni de business, city break-uri sau sejururi în stațiuni turistice, milioane de pasageri din toată lumea călătoresc pe cale aeriană, rutieră, fluvială și maritimă.

În oricare dintre aceste situații te afli, este important să beneficiezi de siguranță și să fii protejat în cazul unor situații neplăcute - accidente, probleme medicale - cu care te poți confrunta atunci când ești departe de casă, în țară sau în străinătate.

Ca să te bucuri de acest sprijin financiar la nevoie, recomandat este să inchei o asigurare de călătorie. In continuare îți prezentăm cele mai importante detalii pentru alegerea unui pachet de asigurări care să cuprindă cât mai multe opțiuni, la prețuri avantajoase.

Ce clauze trebuie să cuprindă o asigurare de călătorie

Problemele care pot să apară atunci când ești departe de casă sunt foarte diverse, așa că, la achizitia unei asigurari de călătorie trebuie să te asiguri că, în caz de nevoie, vei beneficia de asistență medicală pentru accidente și îmbolnăviri, acoperire pentru îmbolnăvire cu Sars Cov 2, transport de urgență înapoi în țară, tratament dentar de urgență, prelungirea călătoriei din motive medicale, repatriere medicală în caz de deces.

Alte clauze importante sunt accesul la asistență rutieră (intervenții de urgență, constatări, și reparații), asigurarea bagajelor și actelor, reducerea franșizei la mașina închiriată și nu în ultimul rând asigurarea storno, în caz de anulare a călătoriei.

Atunci când alegi firma de asigurări verifică posibilitatea de a accesa pachete flexibile, ca să alegi exact opțiunile de care ai nevoie și care se potrivesc perfect cu dorințele tale. Alege oferte pentru toată familia, de exemplu asigurarea de călătorie Eurolife FFH, cu discounturi pentru grupuri de persoane. Astfel vei plăti sume convenabile pentru servicii care să corespundă nevoilor tale și ale celorlalți oameni din grupul cu care călătorești.

Atunci cînd pleci în vacanță printr-o agentie de turism, poti achizitiona si asigurarea de călătorie o data cu pachetul turisticÎntreabă ce acoperiri ofera asigurarea de calatorie propusapentru a completa dacă este necesar cu alte opțiuni de care ai nevoie.

Când trebuie să faci o asigurare de călătorie

Nu aștepta până în ultimul moment dinaintea plecării ca să închei o asigurare de călătorie. Astfel nu vei fi în situația să te grăbești și eventual să uiți detalii importante pe care ar trebui să le incluzi în asigurare. Așa cum îți planifici călătoria și îți faci bagajele cu grijă, din timp, trebuie să acorzi atenție pentrusiguranța ta și a celor dragi. Mai ales ca asigurarea storno in caz de anulare a calatoriei poate fi achizitionata, de obicei, cu cel putin 20 de zile inainte de plecarea in calatorie.

Nu uita că polița de asigurare de călătorie este emisă doar după plata integrală a primei de asigurare, conform perioadei pe care o soliciți. iar asigurarea poate fi incheiata atata timp cat va aflati pe teritoriul Romaniei.

Pentru emiterea asigurarilor de calatorie, ai la dispoziție platforme online ale firmelor de asigurări, ca să alegi rapid varianta optimă pentru tine și să achiți suma necesară în doar câteva minute și două-trei click-uri. Interesează-te despre condițiile serviciilormedicale și află informații de călătorie despre țara unde urmează să ajungi, ca să soliciți clauzele de asigurare adecvate, în fiecare caz.

Optează pentru asigurări de călătorie de la companii de incredere, cu tradiție și reputație internațională, pentru a beneficia de sprijin și protecție oricând ai nevoie, oriunde te-ai afla departe de casă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurare de calatorie, #vacanta , #Stiri Vacanta