Sfaturi pentru achiziționarea echipamentului pentru sporturi de iarnă

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 17:23
782 citiri
Sfaturi pentru achiziționarea echipamentului pentru sporturi de iarnă
ski FOTO: freepik.com

Iarna este anotimpul preferat al iubitorilor de sport, pentru ca pot practica o multime de activitati. Sporturile de iarna imbina activitatea fizica intensa cu adrenalina la cote maxime, avand beneficii multiple asupra sanatatii. Pentru ca totul sa fie perfect din toate punctele de vedere, pasionatii de sporturi de iarna au nevoie si de echipamentul potrivit.

Cum se alege echipamentul pentru sporturi de iarna?

Atunci cand se achizitioneaza echipamente pentru sporturi de iarna, trebuie sa se tina cont de nivelul practicantului, de inaltimea si greutatea acestuia. De exemplu, placile de snowboard se gasesc intr-o multitudine de forme, lungimi si latimi, astfel incat orice utilizator sa aleaga ceea ce i se potriveste cel mai bine. La fel si in cazul schiurilor, care trebuie sa fie alese in functie de aceleasi criterii. Schiurile lungi sunt mai potrivite pentru vitezele mari, in timp ce schiurile scurte sunt mai potrivite pentru control la viteze mici.

Un truc pentru sportivii care vor sa isi cumpere mai multe echipamente este alegerea unui magazin care vinde echipamente sportive second hand. In acest fel, vor obtine calitate la preturi minime si se vor bucura de acelasi confort pe care il ofera si echipamentele noi. Chiar si in acest caz, este important sa aleaga echipamente care sunt in stare buna si care apartin unor branduri renumite.

Articole esentiale pentru ski si snowboard

Indiferent de sportul de iarna practicat, cateva articole sunt esentiale pentru fiecare practicant. Printre acestea se numara castile si ochelarii de protectie, hainele termice si impermeabile, ghiozdanul si manusile. Toate acestea le asigura confort si protectie fie ca practica schi, alpinism sau escalada pe gheata. Un iubitor de sporturi specifice sezonului rece trebuie sa aiba o garderoba bine pusa la punct pentru excursii si drumetii spontane.

Sportivii trebuie sa isi achizitioneze echipamente de calitate pe care sa le foloseasca multi ani. In functie de sportul pe care il practica, de regula nu trebuie sa le lipseasca urmatoarele elemente:

  • placa de snowboard sau schiuri;
  • clapari;
  • casca de protectie;
  • ochelari de schi;
  • bluze termice;
  • jacheta de ski;
  • manusi;
  • ghiozdan.

Avantajele achizitionarii propriului echipament pentru sporturi de iarna

Fie ca e vorba de snowboarding sau schi, practicantii care prefera sa isi cumpere echipamentul in loc de a-l inchiria se bucura de mai multe avantaje. In primul rand, aceasta alegere este una rentabila. Sportivii nu vor mai fi nevoiti sa inchirieze de fiecare data echipamentul atunci cand merg pe partie.

Pe langa faptul ca sumele pe care le platesc pentru inchiriere pot depasi cateva zeci sau chiar sute de euro, sportivii sunt conditionati de timp. Daca isi cumpara echipamente, le vor avea la dispozitie in fiecare zi, fara a fi nevoie sa plateasca de fiecare data sau sa astepte la cozi infernale pentru a inchiria schiuri sau placi de snowboard.

In plus, atunci cand se achizitioneaza echipamente pentru sporturile de iarna, se poate alege dintr-o gama larga de produse. Sportivii pot alege cele mai potrivite echipamente pentru inaltimea, greutatea si nivelul lor si pot cauta cele mai bune preturi. Daca vor sa plateasca mai putin pentru acestea, pot oricand sa aleaga varianta de a-si achizitiona o placa de snowboard sau schiuri second hand.

#echipament, #echipament sport iarna, #sporturi de iarna , #Stiri Vacanta