Platforma de rezervări Booking.com, amendată în Rusia cu 175 milioane de dolari

Vineri, 27 August 2021, ora 09:44
287 citiri
Platforma de rezervări Booking.com, amendată în Rusia cu 175 milioane de dolari
Booking.com a interzis hotelurilor din Rusia să-şi ofere serviciile la preţuri mai scăzute pe alte platforme FOTO Pixabay

Autorităţile ruse au amendat platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com, pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă, transmite DPA.

Compania cu sediul în Olanda trebuie să plătească o amendă de 13 miliarde de ruble, echivalentul a 175 milioane de dolari, a anunţat Autoritatea antimonopol de la Moscova.

Instituţia acuză Booking.com că a interzis hotelurilor şi pensiunilor din Rusia să-şi ofere serviciile la preţuri mai scăzute pe alte platforme. Astfel de măsuri restricţionează concurenţa şi afectează interesele hotelierilor, susţin autorităţile ruse.

În 2020, Curtea Federală de Justiţie din Germania a stabilit că platformele de rezervări, cum ar fi Booking.com, nu pot interzice hotelurilor partenere să ofere preţuri mai scăzute pe propriile lor site-uri.

În Italia, Poliţia financiară a anunţat că investighează platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com, suspectată de evaziune fiscală. Booking.com este suspectată că nu a plătit TVA de peste 150 milioane de euro (182 milioane de dolari) în perioada 2013 - 2019.

Booking.com a confirmat că a primit raportul autorităţilor italiene şi intenţionează să coopereze cu investigatorii.

Acuzaţiile cu care se confruntă acum Booking.com sunt cele mai recente în cadrul investigaţiilor demarate de autorităţile din Italia în ultimii ani, inclusiv cele împotriva Google, Apple, Facebook, Amazon şi principalul rival al Booking, Airbnb.

Tot joi, 26 august, un tribunal din Rusia a amendat Twitter, Facebook şi WhatsApp pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruşi pe serverele locale, în conformitate cu legislaţia rusă.

Twitter a primit o amendă de 17 milioane de ruble (229.730 dolari), Facebook - 15 milioane de ruble - iar WhatsApp, patru milioane de ruble, a anunţat joi Roskomnadzor (Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia).

Adoptată în 2014, controversata legislaţie impune ca datele personale ale utilizatorilor din Rusia să fie stocate pe serverele locale. ...citeste mai departe despre "Platforma de rezervări Booking.com, amendată în Rusia cu 175 milioane de dolari" pe Ziare.com

#rezervare, #hoteluri, #Booking com, #preturi, #Rusia, #amenda , #Stiri International