Vânzările de iPhone-uri ale Apple au crescut cu aproape 50% în trimestrul trei, cu mult peste aşteptările analiştilor

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 08:18
951 citiri
Vânzările de iPhone-uri ale Apple au crescut cu aproape 50% în trimestrul trei, cu mult peste aşteptările analiştilor
Vânzările Apple au crescut cu 36%, la 81,41 miliarde de dolari FOTO Pixabay

Apple a raportat marţi rezultate solide pentru trimestrul al treilea, depăşind cu mult aşteptările analiştilor. Toate produsele importante ale Apple au consemnat un avans al vânzărilor de peste 12%, în termeni anuali, iar în cazul iProne-urilor creşterea a fost de aproape 50%, la 39,57 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Pe ansamblu, vânzările Apple au crescut cu 36%, comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, la 81,41 miliarde de dolari.

Apple nu a publicat estimări trimestriale oficiale, pentru a şasea oară consecutiv, şi nu a făcut acest lucru de la debutul pandemiei de Covid-19.

Compania a realizat rezultate trimestriale bune şi în regiunea Greater China, care include şi operaţiunile din Taiwan şi Hong Kong.

Astfel, Apple a raportat vânzările de 14,76 de miliarde de dolari în regiune, în urcare cu 58% faţă de intervalul similar al anului trecut.

În regiunea Americilor, vânzările Apple au avansat cu aproape 33%, la 39,57 miliarde de dolari, dar compania a beneficiat de pe urma muncii la domiciliu şi a cursurilor de la distanţă, care au dus la creşterea vânzărilor de computere premium.

A depasit pragul de 100 de milioane de unitati livrate

La începutul lunii, Apple a depasit in doar 7 luni pragul de 100 de milioane de iPhone 12 livrate, cu doua luni mai putin decat iPhone11.

Anul acesta, Apple a atins mai repede suta de milioane de iPhone-uri din cea mai noua serie vandute, dupa ce a depasit acest prag la 7 lui de la data lansarii pe piata.

100 de milioane de unitati vandute in 7 luni este o performanta mai buna decat cea realizata anul trecut, cand s-a ajuns la 100 de milioane de modele din seria iPhone 11 vandute dupa 9 luni.

Mai mult de atat, Apple poate fi optimista si in ceea ce priveste veniturile, deoarece cel mai scump model - cu cea mai mare marja de profit - se vinde, de asemenea, foarte bine. Din totalul vanzarilor primelor 7 luni, conform Counterpoint Research, iPhone 12 Pro Max reprezinta 29%. ...citeste mai departe despre "Vânzările de iPhone-uri ale Apple au crescut cu aproape 50% în trimestrul trei, cu mult peste aşteptările analiştilor" pe Ziare.com

#apple iphone, #apple, #iphone , #Stiri Macroeconomie