Cum sa alegi boxa portabila potrivita nevoilor tale

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 15:21
976 citiri
Cum sa alegi boxa portabila potrivita nevoilor tale
boxa portabila FOTO: pexels.com

Mici, usor de transportat si cu un design placut boxele portabile sunt extrem de utile in zilele noastre. Acestea sunt ideale atat pentru a asculta acasa muzica sau podcasturile dorite, cat si la munca, in concediu, in masina sau oriunde altundeva doresti sa o iei cu tine.

Cand alegi o mini boxa portabila trebuie sa tii insa cont de cateva specificatii esentiale, astfel incat sa alegi ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

Portabilitatea

Toate boxele portabile sunt realizate astfel incat sa fie usor de transportat. Insa cand alegi boxa portabila potrivita tie, trebuie sa tii cont cat de des o vei transporta, precum si in ce. Daca obisnuiesti sa porti o geanta mica, atunci boxa trebuie sa aiba dimensiuni mai mici. In schimb, daca o folosesti acasa si doresti sa o iei in concediu, poti alege o boxa portabila de dimensiuni mai mari.

Prin urmare, in functie de nevoile tale trebuie sa tii cont de dimensiunile boxei, de greutatea acesteia precum si de model.

Alimentarea boxei portabile

Alimentarea boxei portabile este esentiala. Cele mai multe modele functioneaza pe baza de baterii reincarcabile. Incarcarea poate fi facuta direct la priza, sau prin USB. Prin urmare, in functie de modul in care doresti sa o folosesti, trebuie sa te asiguri ca ai in permanenta cum sa o incarci. Nu vrei sa ramai fara baterie cand ti-e lumea mai draga. De asemenea, trebuie sa fii atent la autonomia acesteia. Exista boxe care pot reda muzica timp de 10 ore dupa o incarcare completa.

Design

Trebuie sa recunostem ca, oricat de bine ar suna specificatiile unei boxe, tot mai mult ne va atrage o boxa portabila cu un design placut. Prin urmare, cand alegi boxa portabila trebuie sa imbini utilul cu placutul. Incearca sa gasesti o boxa portabila care sa iti placa, dar care sa aiba si specificatiile dorite. Important este ca in momentul in care te decizi sa cumperi o boxa portabila cu microfon sa nu te grabesti si sa cercetezi bine piata. Cu siguranta vei gasi promotii boxe portabile pe care nu vrei sa le ratezi.

Calitatea sunetului

Probabil cel mai important lucru la care trebuie sa fii atent cand cumperi o boxa portabila este calitatea sunetului. Puterea sunetului este redata in Watti (W). Pentru a asculta muzica in interior este suficient ca boxa sa aiba 10W. in schimb, daca doresti sa o folosesti la exterior aceasta trebuie sa aiba 15-20W.

Frecventa sunetului trebuie sa fie cuprinsa intre 20 si 20.000 de Hz pentru ca urechea sa poata perceapa clar sunetele. Daca sunetele nu sunt redate in acest interval se pierd. Prin urmare este important sa alegi boxe portabile puternice.

Numarul de difuzoare este de asemenea important. Cu cat boxa are mai multe difuzoare care pot reda frecvente joase, medii si inalte, cu atat calitatea sunetului va fi superioara.

Conectivitatea

In functie de modul in care o vei folosi, trebuie sa tii cint si de tipul de conectivitate al boxei pe care vrei sa o achizitionezi. Boxele pot fi conectate la laptop, telefon sau tableta prin Wi-Fi, Bluetooth sau NFC. Tipul de conectivitate este extrem de important. Daca alegi o boxa care are conectivitate doar prin Wi-Fi iti va fi imposibil sa o folosesti in aer liber sau in concediu, unde nu ai acces la internet. Ideal este ca boxa sa aiba cat mai multe modalitati de conectivitate astfel incat sa o poti folosi orinde te-ai afla.

Raza de actiune

Un alt criteriu esentual este raza de acriune a boxei. Unele boxe functioneaza la o distanta de doar un metru de sursa, in timp ce altele permit si o distanta de pana la 10 si chiar 20 de metri de sursa de redare.

Acestea sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont in momentul in care alegi o boxa portabila potrivita nevoilor tale.

#boxa portabila, #boxa, #mini boxa portabila , #Gadgeturi IT