Noaptea Muzeelor in Capitala: zeci de muzee, galerii de arta, colectii, institutii publice de cultura si asociatii, deschise publicului

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 11:43
515 citiri
Noaptea Muzeelor in Capitala: zeci de muzee, galerii de arta, colectii, institutii publice de cultura si asociatii, deschise publicului
Expozitie de pictura FOTO Pixabay.com

Un numar de 51 de institutii publice de cultura sau independente isi asteapta publicul, sambata, 12 iunie, la Noaptea Muzeelor in Bucuresti, propunand o serie de expozitii, interventii si experimente artistice, proiectii, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, dar si unele activitati in mediul online.

Pentru prima data, cu ocazia Noptii Muzeelor, Primaria Capitalei se deschide publicului larg, intr-un eveniment care reuneste doua expozitii legate de istoricul sediului municipalitatii si al orasului, precum si alte experiente culturale, in timp ce Muzeul National de Geologie si Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" vor fi prezente cu evenimente online.

In premiera, expozitia "Identitati Fragile" a viitorului Muzeu al Pandemiei poate fi vizitata la Galeria Rezidenta BRD Scena 9 din Bucuresti.

Toate evenimentele propuse in Noaptea Muzeelor se vor desfasura cu respectarea legislatiei in vigoare privind prevenirea COVID-19.

Noaptea Muzeelor la Muzeul National al Literaturii Romane

La editia din acest an, MNLR invita publicul sa-i viziteze cele doua sedii din Strada Nicolae Cretulescu 8 si Calea Grivitei 64-66, aflate la o distanta de 12 minute, si isi anunta oaspetii ca pot sa participe la Tombola nocturna, aproape de miezul noptii urmand a fi extrase cele trei numere castigatoare, care vor fi anuntate pe pagina de Facebook a muzeului.

La sediul din Grivitei insomniacii sunt invitati sa faca un selfie cu unul dintre tablourile semnate de artistul Iuri Isar, iar la sediul din Cretulescu sa gaseasca cuvantul potrivit intr-un fragment literar. Atat fotografia, cat si fragmentul vor fi trimise pe WhatsApp la numarul 0736 598 451 pana la ora 23,30, cand se va face extragerea.

La sediul MNLR Cretulescu sunt pregatite numeroase evenimente, printre care un concert Adrian Naidin; doua coruri din Programul National Cantus Mundi; ateliere pentru copii, recital Ion Bogdan Stefanescu; un concert al trupei New Levitas; un mic recital, cu povesti despre Amita Bhose, traducatoarea operei eminesciene in bengali, lecturi publice in Gradina MNLR.

La sediul MNLR HUB Grivitei, in intervalul 10,00 - 22,30, va putea fi vizitata expozitia "Iuri Isar in memoriam".

Toate institutiile muzeale din administrarea MNLR vor fi deschise sambata.

Muzeul National al Taranului Roman: Patru expozitii temporare si Targul "100 de Traditii Romanesti" - deschise publicului

Patru expozitii temporare si Targul "100 de Traditii Romanesti" vor p ...citeste mai departe despre "Noaptea Muzeelor in Capitala: zeci de muzee, galerii de arta, colectii, institutii publice de cultura si asociatii, deschise publicului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Noaptea Muzeelor 2021, #expozitii, #Muzeul Antipa, #concerte, #spectacole Bucuresti , #Stiri Administratie