Biletele de tren s-ar putea scumpi. Majorarea tarifelor a fost ceruta de toti operatorii feroviari. "Nu e atributul CFR Calatori sa stabileasca politica de tarife"

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 13:04
486 citiri
Biletele de tren s-ar putea scumpi. Majorarea tarifelor a fost ceruta de toti operatorii feroviari. "Nu e atributul CFR Calatori sa stabileasca politica de tarife"
Foto: Pixabay.com

Biletele de tren s-ar putea scumpi, avand in vedere ca preturile actuale nu s-au mai modificat de 8 ani, iar in ultimii trei ani rata inflatiei a depasit 16%, potrivit directorului general al CFR Calatori, Ovidiu Vizante.

Acesta afirma ca au fost discutii intre operatorii de transport feroviar de calatori si toti au cerut majorarea tarifelor.

"Nu e atributul CFR Calatori sa stabileasca politica de tarife, dar trebuie sa tinem cont ca aceste tarife dateaza din 2013. Daca ne uitam un pic doar la rata inflatiei din 2013, probabil ca se va umbla la aceste tarife, dar, repet, nu este atributul CFR Calatori. Daca ministerul va decide ca tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Ce pot sa va spun este ca toti operatorii feroviari de calatori, indiferent de capital de stat sau privat, au solicitat acest lucru", a declarat seful CFR Calatori.

Acesta a fost prezent la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turistii vor avea la dispozitie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legaturi directe din toata tara cu statiunile de la Marea Neagra si cu Delta Dunarii.

Programul pregatit de CFR Calatori consta fie in prelungirea spre Mangalia - din 11/12 iunie - a circulatiei unor trenuri care aveau ca destinatie finala Bucuresti Nord, fie prin introducerea - din 25/26 iunie - de noi trenuri ce au ca destinatie exclusiva litoralul Marii Negre si Delta Dunarii. ...citeste mai departe despre "Biletele de tren s-ar putea scumpi. Majorarea tarifelor a fost ceruta de toti operatorii feroviari. "Nu e atributul CFR Calatori sa stabileasca politica de tarife"" pe Ziare.com

#scumpiri bilete trenuri, #pret bilet tren , #Stiri Macroeconomie