ANALIZA Preturile apartamentelor s-au majorat si in luna mai. Bucuresti si Brasov au fost fruntase la scumpiri

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 12:07
773 citiri
ANALIZA Preturile apartamentelor s-au majorat si in luna mai. Bucuresti si Brasov au fost fruntase la scumpiri
Foto: Pixabay.com

Preturile locuintelor din Romania s-au mentinut pe o traiectorie general ascendenta si in luna mai, potrivit unei analize Imobiliare.ro. Astfel, suma medie solicitata, la nivel national, de vanzatorii de apartamente (noi si vechi) s-a majorat cu 0,7% luna trecuta, ajungand la un nivel de 1.406 euro pe metru patrat util (fata de 1.396 de euro pe metru patrat util la finele lui aprilie).

Evolutii pozitive au avut loc in cinci dintre cele sase mari orase monitorizate constant de Imobiliare.ro, insa in Brasov si in Bucuresti au fost consemnate cele mai semnificative majorari de pret.

Bucuresti: crestere de aproape 4%

Pe parcursul lunii mai, apartamentele disponibile spre vanzare in cel mai mare oras al tarii au inregistrat un avans general de 3,8%, de la o medie de 1.430 de euro pe metru patrat util, pana la 1.484 de euro pe metru patrat.

Pretentiile vanzatorilor s-au majorat pe ambele segmente de piata analizate, insa intr-o masura sensibil diferita: locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 1.402 euro pe metru patrat, la 1.415 euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite au inregistrat o crestere de 6,6%, de la 1.448 la 1.543 de euro pe metru patrat.

Brasov: cea mai mare crestere de pret

In orasul de la poalele Tampei, Indicele Imobiliare.ro releva, per ansamblu, un avans de 4,5% al preturilor apartamentelor in luna mai, de la un nivel de 1.302 euro pe metru patrat util, la 1.360 de euro pe metru patrat.

In momentul de fata, o unitate locativa in bloc vechi poate fi achizitionata, in medie, cu 1.284 de euro pe metru patrat, anume cu 2,5% mai mult decat luna trecuta (cand ar fi costat 1.253 de euro pe metru patrat). Pe de alta parte, o locuinta nou-construita din Brasov are acum o valoare medie de listare de 1.474 de euro pe metru patrat, in crestere cu 7% fata de aprilie (de la 1.378 de euro pe metru patrat).

Cluj-Napoca, majorare nesemnificativa

In orasul de pe Somes, pretentiile vanzatorilor de apartamente s-au majorat usor, respectiv cu 0,4% in luna mai, acestea ajungand, in momentul de fata, la o medie de 1.910 euro pe metru patrat util (comparativ cu 1.903 euro pe metru patrat la finele lui aprilie).

In capitala Transilvaniei, preturile au avut o evolutie diferita pe cele doua segmente de piata analizate: locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,5% (de la 1.870 la 1.898 de euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile din ansamblurile noi au consemnat un recul de 0,8% (de la ...citeste mai departe despre "ANALIZA Preturile apartamentelor s-au majorat si in luna mai. Bucuresti si Brasov au fost fruntase la scumpiri" pe Ziare.com

#preturile apartamentelor, #apartamente mai scumpe , #Stiri Casa