Zeci de oameni au primit amenzi de pana la 3.000 de euro pentru ca au luat nisip si scoici de pe plajele din Sardinia

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 09:50
826 citiri
Zeci de oameni au primit amenzi de pana la 3.000 de euro pentru ca au luat nisip si scoici de pe plajele din Sardinia
In Sardinia este strict interzis sa se ia nisip de pe plaje FOTO Pixabay.com

Zeci de oameni au primit amenzi de pana la 3.000 de euro pentru ca au luat nisip si scoici de pe plajele din Sardinia, informeaza presa locala.

Sambata, autoritatile italiene au anuntat ca 41 de persoane au furat in total aproximativ 100 de kilograme de nisip si scoici de pe plaje.

Potrivit bbc.com, in Sardinia este strict interzis sa se ia nisip de pe plaje, comercializarea nisipului, pietrelor si scoicilor de pe plaje devenind ilegala in 2017.

Amenzile pentru incalcarea acestei legi sunt dure, insa de mai multi ani localnicii se plang ca celebrul nisip alb este furat. Turistii, in mare parte veniti din afara Italiei, dar si unii italieni, pun nisipul in sticle pentru a-l pastra ca amintire sau a-l vinde online.

Autoritatile din Sardinia, care ancheteaza furtul de nisip si scoici, au monitorizat aeroporturile si porturile, dar si site-urile pe care s-ar putea vinde ilegal nisipul.

Politia din Sardinia a anuntat nisipul, scoicile si pietrele luate de pe plaje de turisti au fost duse inapoi in zonele de unde s-au furat.

Pe o pagina de Facebook numita "Sardinia furata si jefuita", utilizatorii scriu deseori despre felul in care mediul este afectat de furtul de nisip, caracterizand situatia drept una urgenta.

Pierluigi Cocco, om de stiinta care locuieste in Cagliari, a declarat ca plajele sunt motivul principal care ii atrage pe turisti in Sardinia si ca unii oameni iau nisip ca sa aiba "o amintire pretioasa". Insa el a subliniat ca luarea nisipului contribuie la micsorarea plajelor in timp, ceea ce ar reprezenta o amenintare pentru mediu.

In 2019, un cuplu de francezi care vizita Sardinia a fost prins cu 40 de kilograme de nisip in masina. Cei doi au spus ca au vrut sa duca nisipul acasa ca suvenir si ca nu si-au dat seama ca au comis o ilegalitate. ...citeste mai departe despre "Zeci de oameni au primit amenzi de pana la 3.000 de euro pentru ca au luat nisip si scoici de pe plajele din Sardinia" pe Ziare.com

#Italia, #Sardinia, #turism , #Stiri International