Planul National de Redresare si Rezilienta urmeaza sa fie depus oficial la Comisia Europeana astazi. PNRR, prezentat public in 2 iunie

Luni, 31 Mai 2021, ora 07:10
716 citiri
Planul National de Redresare si Rezilienta urmeaza sa fie depus oficial la Comisia Europeana astazi. PNRR, prezentat public in 2 iunie
Florin Citu si sefa Comisiei Europene FOTO Facebook/ Florin Citu

Planul National de Redresare si Rezilienta urmeaza sa fie depus oficial, astazi, la Comisia Europeana, acesta urmand sa fie prezentat public in 2 iunie. Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirma ca Romania va fi printre putinele state membre ale Uniunii Europene care va publica integral documentul, in timp ce premierul Florin Citu considera ca PNRR este "un program foarte bun pentru modul nostru de a face administratie pentru ca are clar niste tinte anuale si daca nu le lovesti, nu iei banii".

Potrivit programului prezentat, saptamana trecuta, de ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, luni are loc depunerea oficiala a PNRR in sistemul informatic al CE.

Se vor depune 30 de documente separate, cate unul pentru fiecare capitol transversal si pentru fiecare componenta, a precizat el.

Ghinea a mentionat ca in 1 iunie se va face reunirea textelor intr-un format pentru publicare, iar in 2 iunie va avea loc publicarea integrala si prezentarea PNRR catre publicul larg si jurnalisti.

"Am luat decizia de a publica intreg planul Romaniei, vom fi printre putinele state membre UE care publica intregul document", a adaugat Ghinea.

Miercurea trecuta, premierul Florin Citu a afirmat, la prezentarea in Parlament a PNRR, ca acesta "este un plan diferit pentru ca, pe langa investitii de care toate tarile din UE au nevoie, acest plan vine si cu o parte de reforma". Citu a aratat ca unul dintre obiectivele PNRR este ca toate zonele din Romania sa beneficieze de investitii. "Acest program este garantia pe care o dau romanilor ca vom reduce semnificativ decalajele dintre noi si tarile dezvoltate", a sustinut el.

Ulterior, Citu a declarat ca PNRR urmeaza sa fie prezentat in detaliu, acesta avand o parte de reforma si o alta de investitii. De asemenea, PNRR are tinte anuale pe care "daca nu le lovesti, nu iei banii".

"PNRR are o parte de reforma, o parte de investitii, capitole pe sectoare unde Romania are nevoie sa mearga si asta am negociat cu Comisia. Si dupa aceea, veti vedea, implementarea o vom face, va fi un Comitet interministerial, condus de premier", a declarat Citu.

Prim-ministrul este de parere ca PNRR este un program care se potriveste administratiei din Romania.

"PNRR este un program foarte bun pentru modul nostru de a face administratie pentru ca are clar niste tinte anuale si daca nu le lovesti, nu iei banii. Este un program care te forteaza sa fii eficient, de aceea imi place mie PNRR. Are o parte de ...citeste mai departe despre "Planul National de Redresare si Rezilienta urmeaza sa fie depus oficial la Comisia Europeana astazi. PNRR, prezentat public in 2 iunie" pe Ziare.com

#PNRR, #Florin Citu premier, #stiri politica , #Stiri Guvern