Uber trebuie sa achite despagubiri de peste un milion de dolari din cauza soferilor care au refuzat o femeie nevazatoare insotita de un caine

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 09:37
674 citiri
Uber trebuie sa achite despagubiri de peste un milion de dolari din cauza soferilor care au refuzat o femeie nevazatoare insotita de un caine
Mai multi soferi UBER au refuzat o nevazatoare pentru ca era insotita de un caine FOTO Pixabay

Compania americana de ride hailing Uber a fost gasita vinovata de discriminarea persoanelor cu dizabilitati, din nou, si trebuie sa plateasca daune de 1,1 milioane de dolari.

Uber a pierdut un proces in care o femeie nevazatoare a acuzat compania de discriminare si pierderea mai multor evenimente importante, din cauza faptului ca soferii companiei i-au refuzat comenzile.

Deoarece nu vede, femeia era insotita de un caine, ceea ce nu a convenit soferilor Uber. Acestia i-au refuzat cursele cu 14 ocazii diferite, pentru a evita murdarirea covoarelor. In total, Lisa Irving a fost refuzata de 60 de ori, pentru ca de fiecare data a incercat de mai multe ori sa obtina o cursa.

Intr-una dintre ocazii, aceasta chiar reusise sa se urce intr-o masina Uber, insa a trebuit sa coboare dupa ce soferul a inceput sa tipe ca o da afara pe marginea drumului din cauza cainelui.

Din cei 1,1 milioane de dolari acordati de instanta, femeii ii revin 324.000 de dolari. Restul de 805,313 dolari vor acoperi cheltuielile de judecata si remuneratia avocatilor.

Uber este o companie recidivista la capitolul discriminarea persoanelor nevazatoare. In 2016, a trebuit sa plateasca 2,6 milioane de dolari in urma unui proces similar si a promis ca va lua masuri in acest sens. ...citeste mai departe despre "Uber trebuie sa achite despagubiri de peste un milion de dolari din cauza soferilor care au refuzat o femeie nevazatoare insotita de un caine" pe Ziare.com

#Uber, #soferi, #daune, #despagubiri , #Stiri Administratie