Ministrii de externe ai UE au decis adoptarea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei

Luni, 22 Februarie 2021, ora 15:54
927 citiri
Ministrii de externe ai UE au decis adoptarea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei
UE a decis noi sanctiuni impotriva Rusiei

Ministrii de externe ai statelor Uniunii Europene s-au pus de acord luni, 22 februarie, sa mearga mai departe in privinta adoptarii de sanctiuni impotriva mai multor oficiali rusi de rang inalt, drept replica la incarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnii, au declarat surse diplomatice UE citate de AFP, Reuters si dpa.

Potrivit Reuters, la reuniunea ministrilor de externe din blocul comunitar nu au fost discutate nume, dar surse diplomatice sustin ca vor fi vizati seful Comitetului de ancheta rus, care se ocupa de toate infractiunile majore, directorul directiei penitenciarelor, directorul Garzii nationale din Rusia si procurorul general.

S-a ajuns la un "acord politic" pentru adoptarea de noi sanctiuni tintite in cursul reuniunii si seful diplomatiei europene, Josep Borrell, a fost insarcinat sa propuna o lista cu nume de responsabili rusi care urmeaza a fi vizati de sanctiuni.

Potrivit AFP, care citeaza diplomati europeni, pe lista nu s-ar afla niciun oligarh rus.

Dpa scrie ca Uniunea Europeana ar urma sa foloseasca noul sau instrument global privind incalcarea drepturilor omului pentru prima data de cand a fost prevazut.

Blocul comunitar a recurs deja la masuri punitive din cauza rolului Moscovei in conflictul din Ucraina si a otravirii lui Aleksei Navalnii din luna august a anului trecut.

Rusia a amenintat ca va adopta masuri similare daca UE adopta noi sanctiuni.

Mai puteti citi:

Florin Citu, fotografiat la cumparaturi intr-un supermarket. "Cu ceva timp in urma, ii invidiam pe suedezi, austrieci, olandezi"Ce alimente nu ai manca niciodata daca ai sti ce contin cu adevarat. Topul celor mai nesanatoase mezeluriTopul lucrurilor aberante pe care le-a spus Diana Sosoaca in Parlament. Senatoarea a avut pana acum 36 de luari de cuvant in plenNici prea mult, nici prea putin: De cate ori e indicat sa faci sex pe saptamanaFenomenul fostilor procurori si judecatori care revin in magistratura doar cateva luni pentru pensii de mii de euro ...citeste mai departe despre "Ministrii de externe ai UE au decis adoptarea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei" pe Ziare.com

#Rusia, #UE, #sanctiuni, #ministri externe, #alexei navalnii, #Vladimir Putin , #Stiri International