ANALIZA: Bitcoin va fluctua cu 20-25% si in perioada urmatoare

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 11:38
733 citiri
ANALIZA: Bitcoin va fluctua cu 20-25% si in perioada urmatoare
Foto: Pixabay.com

Fluctuatii de peste 20 sau 25% nu reprezinta o surpriza pentru Bitcoin si ar fi intelept sa le vedem drept probabile si in perioada urmatoare, precizeaza Claudiu Cazacu, Consulting Strategist in cadrul XTB.

Este posibil ca niveluri chiar sub 30.000 dolari pentru Bitcoin sau 1.000 de dolari pentru Ethereum sa fie atinse, avand in vedere viteza inalta a fluctuatiilor, care a adus castiguri impresionante intr-un orizont de timp foarte scurt unui numar larg de participanti, este de parere analistul.

Nivelul de interes suscitat de monedele virtuale a atins repere foarte inalte pe finalul anului incheiat / inceputul lui 2021. Ecouri ale aprecierii rapide din perioada asemanatoare de acum 3 ani au fost vizibile pentru "veterani": si atunci cresterile asimptotic verticale au adus ulterior scaderi ample.

Mai mult de 100% a avansat Bitcoin in raport cu dolarul american, intre 1 decembrie si 8 ianuarie (ziua cand a atins cotatia record de 42.000 dolari americani). Sesiunile recente au adus o corectie spre 32.000 USD (la ora redactarii materialului, piata fiind deosebit de volatila).

Numeroase au fost argumentele pentru a justifica abordarea entuziasta (anterioara ajustarilor). Intre acestea:

- nivelul in crestere al incertitudinii (inclusiv la nivel politic in SUA, al relatiilor dintre marile puteri, al situatiei din sanatate),

- implicarea unor nume mari, respectate in domeniul investitiilor in piata monedelor virtuale,

- opinii favorabile ale unor persoane relevante pentru investitori (Stanley Druckenmiller, Paul Tudor Jones, Scott Minerd, Fidelity, Paypal)

- politica de generare de lichiditate a Fed.

Un nou demers pentru autorizarea unui fond de tip ETF cu detineri in bitcoin a reaprins sperantele de largire a bazei de investitori potentiali. Toate influentele sunt, totusi, dificil de cuantificat.

Un model de evaluare al Bitcoin, fie si vag asemanator cu cele utilizate in pietele bursiere pentru a evalua actiunile sau obligatiunile, pare imposibil. Intr-un material de analiza al JPMorgan, un nivel de 146.000 de dolari pentru o unitate Bitcoin a stimulat imaginatia participantilor.

"De unde a aparut aceasta valoare? Dintr-o echivalare a valorii de piata potentiale a monedei (capitalizarea totala) cu investitiile in aur prin monede, lingouri sau fonduri ETF. Felul in care echipa de analiza a bancii a ajuns la aceasta valoare demonstreaza atat asocierea, des intalnita, cu activul fizic de refugiu traditional, aurul, cat si lipsa acuta ...citeste mai departe despre "ANALIZA: Bitcoin va fluctua cu 20-25% si in perioada urmatoare" pe Ziare.com

#Bitcoin, #criptomonede, #fluctuatie criptomonede , #Stiri Macroeconomie