Guvernul ungar reduce taxele companiilor si sustine amanarea ratelor bancare, spre nemultumirea primarului Budapestei

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 08:04
1939 citiri
Guvernul ungar reduce taxele companiilor si sustine amanarea ratelor bancare, spre nemultumirea primarului Budapestei
Calculele facute de Guvernul ungar nu sunt pe placul primarului Budapestei FOTO Pixabay.com

Guvernul ungar a decis prelungirea unui moratoriu privind plata ratelor bancare de catre persoanele fizice si juridice, pana in luna iulie, si reducerea la jumatate a unei taxe colectata de municipalitati de la companii, spre nemultumirea primarului Budapestei, care face parte din opozitie.

Premierul Viktor Orban a anuntat ca taxa locala pentru companiile mici si mijlocii va fi redusa la jumatate de la 1 ianuarie, pentru a sustine locurile de munca in timpul crizei coronavirusului, conform Reuters.

Aceasta taxa este insa o sursa importanta de venituri pentru municipalitati. Liderii opozitiei afirma ca reducerea taxei va pune in pericol serviciile publice si va permite guvernului nationalist sa isi exercite presiunea politica asupra oraselor.

Orban a afirmat ca orasele cu mai putin de 25.000 de locuitori vor primi sprijin din partea guvernului, in timp ce situatia oraselor mai mari va fi analizata individual.

"Reducerea acestei taxe nu va gestiona criza ci o va agrava", a afirmat pe Facebook primarul Budapestei, Gergely Karacson, un socialist liberal.

Orban, aflat la putere de un deceniu, se va confrunta cu alegeri dificile in 2022, confruntandu-se cu efectele pandemiei si cu o opozitie care s-a unit pentru prima oara pentru a-l infrange.

Orban a declarat, sambata, ca guvernul va acoperi doua treimi din costul salariilor companiilor din sectorul turismului, hotelurilor, restaurantelor si companiilor private de transport rutier nevoite sa isi opreasca activitatile din cauza pandemiei, in decembrie si in ianuarie.

Familiile cu copii sau care asteapta un copil vor avea dreptul la un imprumut preferential de pana la 6 milioane de forinti si la granturi pentru renovarea locuintelor.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban, intalnire cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. Tema discutiei: rolul UDMR in viitorul guvern. Seful diplomatiei ungare: Sa putem imbunatati semnificativ relatiile noastre

Aflat in mijlocul unui scadal european de proportii, dupa ce a blocat bugetul UE, Viktor Orban arunca vina pe miliardarul George Soros ...citeste mai departe despre "Guvernul ungar reduce taxele companiilor si sustine amanarea ratelor bancare, spre nemultumirea primarului Budapestei" pe Ziare.com

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#taxe, #amanarea ratelor, #Ungaia, #Viktor Orban, #Budapesta , #Stiri Taxe si impozite