Cum sa cumparati un laptop accesibil in 4 pasi simpli

Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 18:00
1506 citiri
Cum sa cumparati un laptop accesibil in 4 pasi simpli

Cumpararea unui laptop cu un buget redus poate fi dificila. Exista multe optiuni, aproape niciuna dintre ele nu este promovata vreodata si va inunda cu detalii tehnice, care nu sunt usor de inteles. Uneori, insa, nu aveti de ales. Asadar, pentru a va ajuta, am adunat cateva sfaturi pentru a va ghida prin acest proces delicat.

PASUL 1: Nu o faceti daca nu trebuie neaparat

Exista multe laptopuri ieftine de calitate. Totusi, doar pentru a clarifica, un laptop este ceva in care merita sa investiti. Il veti folosi pentru a face lucruri importante si il veti pune sub stres, atat intern, cat si extern. Din pacate, singura modalitate de a va asigura ca isi gestioneaza bine responsabilitatile este sa platiti putin mai mult. Deci, daca va permiteti ceva bun, cumparati-l.

PASUL 2: Luati in considerare un Chromebook

Daca sunteti absolut sigur ca trebuie sa respectati un buget redus, urmatoarea intrebare pe care trebuie sa o puneti este: "Pentru ce voi folosi acest laptop?" Daca doriti sa rulati Photoshop, Excel sau anumite jocuri moderne, puteti trece la pasul trei.

Daca il veti folosi pentru navigarea pe web si divertisment de baza, cum ar fi streamingul Netflix, va recomandam sa folositi un Chromebook. In cel mai bun caz, aceste laptopuri ieftine Google sunt mai rapide, mai bine construite si mai accesibile decat omologii lor Windows.

Asta se datoreaza in principal faptului ca sistemul lor de operare este inca o versiune extinsa a browserului Google Chrome. Cu alte cuvinte, ele se leaga, in mare parte, de lucrurile pe care le-ati face pe web. Acest lucru reduce costurile de productie. Pentru multi oameni, este suficient - Facebook, e-mailul si procesarea textelor sunt toate realizabile in Chrome.

De asemenea, daca pur si simplu navigati pe web, este posibil sa va simtiti bine cu o tableta, desi merita remarcat faptul ca acestea sunt dispozitive foarte diferite.

PASUL 3: Retineti ca veti face compromisuri

In regula, sa zicem ca ati decis ca doar un laptop Windows complet va va fi de ajuns. Acum, este timpul sa va stabiliti in mod corespunzator asteptarile.

Un laptop ieftin poate fi legat de anumite compromisuri. Daca este rapid, probabil ca are o baterie mai slaba. Daca afisajul sau este frumos, probabil ca are o tastatura mai slaba. Foarte putine dintre ele sunt subtiri, usoare sau mici - afisajele de 14 sau 15 inci sunt comune in aceasta categorie.

PASUL 4: Cautati aceste specificatii

Acum, sa parcurgem caracteristicile pe care ar trebui sa le cautati pentru ca achizitia sa fie cat mai valoroasa posibil.

In primul rand, veti gasi de obicei afisaje cu o rezolutie de 1366x768. Acest lucru nu este ideal, conform standardelor moderne, si va face mai dificila potrivirea mai multor ferestre pe ecran. Daca il puteti gasi, un ecran 1920x1080 (AKA "1080p") va fi mult mai placut.

Daca este posibil, obtineti ceea ce se numeste un afisaj IPS, in loc de unul TN. Acestea sunt, in general, mai colorate si mai usor de citit la unghiuri mai largi, dar, desigur, nu sunt la fel de usor de gasit la preturi mici. In general, preferam panourile "mate" decat cele "lucioase", deoarece se vad mai bine la lumina soarelui.

De asemenea, nu va ingrijorati de un ecran tactil. Este frumos, dar Windows 10 este perfect utilizabil fara unul. Este greu sa gasiti multe laptopuri bune " 2-in-1", in aceasta gama.

Orientati-va catre un procesor Intel Core i5. Fara a fi prea tehnic, ar trebui sa fie suficient de puternic pentru a face fata la ceea ce aveti nevoie. Daca nu intentionati sa rulati jocuri, si un Core i3 este in regula. Intel reimprospateaza aceste cipuri anual, deci cautati un model actual de "a 7-a generatie", pentru a va proteja cat mai mult posibil. Asigurati-va ca cipul este un model "din seria U" (de exemplu: Core i5-7200U). Cele cu un "Y" in numele sau (ex: Core i5-7Y54) sunt mai slabe.

A avea suficienta memorie RAM este crucial pentru a face intreaga experienta lina. Aici, doriti 8GB, daca este posibil, sau 6GB, daca restul laptopului merita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Procesoarele AMD Ryzen 9000 "Granite Ridge" Zen 5, așteptate să fie lansate la Computex 2024, promit o revoluție în performanța desktopurilor, potrivit ultimelor rapoarte. Unul dintre cele...
#laptop, #alegere laptop, #laptop ieftin , #Calculatoare