Unde se duc romanii de 1 Decembrie: vacanta aproape de casa, in statiuni balneo sau la tara

Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 00:03
966 citiri
Unde se duc romanii de 1 Decembrie: vacanta aproape de casa, in statiuni balneo sau la tara
Foto: Pixabay.com

Daca in anii trecuti, minivacanta de 1 Decembrie era prilej de bucurie pentru cei care voiau cateva zile departe de casa, acum nici macar aceasta nu mai ofera prea multe optiuni de calatorie, din cauza pandemiei de coronavirus. Ziare.com a discutat cu mai multi specialisti din turism pentru a vedea unde ar mai putea merge romanii in aceasta perioada.

Potrivit consultantului in turism Traian Badulescu, in minivacanta de 1 Decembrie, majoritatea romanilor au optat pentru pensiuni rurale si vile din zone de turism rural si din statiunile montane. Turistii s-au orientat catre Bran-Moieciu, Poiana Brasov, Predeal, Sinaia, Marginimea Sibiului, Ranca etc. Multe pensiuni si hoteluri au grade de ocupare intre 70 si 100%.

"Sunt mai multe motive care sa justifice aceasta efervescenta a turismului intern. Multi turisti au vouchere de vacanta, pe care, fireste, doresc sa le puna in valoare. Pe de alta parte, este vreme buna, iar minivacanta prinde 4 zile libere. Apoi, romanii nu mai au la dispozitie multe alte destinatii externe apropiate unde sa mearga", ne-a declarat Badulescu.

Statiunile montane si zonele de turism rural ofera un cadru natural ideal, intimitate, distantare si siguranta in contextul actual.

"Si, ca sa fiu realist, desi sper sa nu fie asa, multi romani se gandesc cu teama la un

posibil lockdown dupa alegeri, care sa debuteze chiar inainte de sarbatori, si prefera sa profite din plin acum de o minivacanta si sa traiasca anticipat atmosfera sarbatorilor de iarna. Ca destinatii externe, romanii aleg cu ocazia minivacantei de 1 Decembrie Turcia (in special Istanbul), Egipt (cu Hurhada) si Dubai", a mai spus consultantul in turism.

Acesta afirma ca situatia cu minivacanta de 1 Decembrie copiaza oarecum situatia din prima parte a lunii iulie, cand multi turisti au ales litoralul, turismul rural si alte destinatii, nestiind daca vor mai putea calatori apoi.

In Bulgaria avem "zabranen" (trad. - interzis)

Pe de alta parte, Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner, ne spune ca pentru minivacanta de 1 Decembrie nu are deloc turisti, agentia pe care o conduce fiind specializata pe vacante in Bulgaria.

"Pana anul acesta, Bulgaria era o destinatie preferata pentru deplasarile de 1 Decembrie pe litoral, dar si in zona Veliko Tarnovo - Arbanasi. Unii hotelieri de pe litoral aveau pachete speciale pentru noi. Din pacate, din motivele binecunoscute, in aceasta perioada nu putem opera Bulgaria", a mai spus Constantinescu.

In ...citeste mai departe despre "Unde se duc romanii de 1 Decembrie: vacanta aproape de casa, in statiuni balneo sau la tara" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vacanta de 1 decembrie, #minivacanta 4 zile, #unde mergem in vacanta , #Stiri Turism