Impozite pe cladiri, usor majorate, de anul viitor, propuse de Dominic Fritz, primarul orasului Timisoara

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 11:05
704 citiri
Impozite pe cladiri, usor majorate, de anul viitor, propuse de Dominic Fritz, primarul orasului Timisoara
Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Timisorenii ar putea plati impozite pe cladiri usor mai mari, in anul 2021 fata de cele din acest an, daca proiectul de hotarare al primarului Dominic Fritz va fi votat de alesii locali.

Astfel, pentru cladirile rezidentiale si cladirile-anexa aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,08 % asupra valorii impozabile a cladirii. Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,6%, arata proiectul de hotarare de consiliu local postat, vineri, pe site-ul Primariei Timisoara.

Pentru cladirile rezidentiale aflate in proprietatea sau detinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,08% asupra valorii impozabile a cladirii. Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea sau detinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile a cladirii.

Ramane neimpozitata taxa pentru spectacolele de teatru, balet, opera, opereta, concert filarmonic sau alta manifestare muzicala, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competitie sportiva interna sau internationala.

Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, pe teren sau pe mijloacele de transport, datorat pentru intregul an de catre contribuabilii persoane fizice, pana la data de 31 martie a anului 2021, se mentine bonificatia de 10%.

In referatul care insoteste proiectul de hotarare de consiliu local, Dominic Fritz isi motiveaza propunerea prin faptul ca cheltuielile din bugetul local pe anul 2020 au crescut fata de anul precedent datorita mai multor cauze cu impact major in vistierie locala, iar aceste obligatii fiscale raman valabile si pentru anul viitor.

Intre acestea, edilul aminteste platilor acordate drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap si indemnizatii locale, care au fost acoperite in proportie de 40% de la bugetul local, iar diferenta, de la bugetul de stat, acoperirea pierderilor induse de societatea de termoficare Colterm (aproape 39 de milioane de lei, in plati esalonate), dar si cheltuielile cauzate de pandemia COVID-19.

"In perioada starii de urgenta instituite pe teritoriul Romaniei si ulterior in starea de alerta pana in prezent, municipiul Timisoara a alocat resurse financiare semnificative pentru asigurarea de mijloacelor materiale constand in bunu ...citeste mai departe despre "Impozite pe cladiri, usor majorate, de anul viitor, propuse de Dominic Fritz, primarul orasului Timisoara" pe Ziare.com

#dominic fritz, #impozite Dominic Fritz, #timisoara Dominic Fritz, #imozite timisoara , #Stiri Administratie