Hotelurile bulgaresti s-au aglomerat si dispare usor, usor si siguranta distantarii

Luni, 17 August 2020, ora 00:03
1347 citiri
Hotelurile bulgaresti s-au aglomerat si dispare usor, usor si siguranta distantarii
Foto: Pixabay.com

Pentru a evita aglomeratia de pe litoralul romanesc, multi romani s-au indreptat spre litoralul bulgaresc, astfel ca, acum, acesta a reusit sa devina la fel de aglomerat, spun agentiile de turism care opereaza pe aceasta destinatie.

Grecia nu mai este o optiune din cauza impunerii testului negativ la COVID-19, dar si pentru ca destinatiile frecventate de romani sunt aglomerate, povestesc turistii care au ajuns in Halkidiki. Asa ca singura optiune pentru o vacanta ieftina ramane Bulgaria.

"Romanii aleg in prezent hotelurile de lant de pe litoralul bulgaresc, unde se pot distanta fizic. Involuntar, avand in vedere cresterea numarului de rezervari, hotelurile au inceput sa ajunga la 50-60% grad de ocupare, unele chiar pana la 70-75%. Acestea regleaza gradul de ocupare prin stop sales, deoarece nu vor sa aiba un impact negativ asupra serviciilor", a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Mai mult, acesta avertizeaza cu privire la anumite hoteluri din Bulgaria care ar trebuie evitate urmand un rationament simplu.

"Cererea pentru hotelurile de 3 stele este deja foarte mica si nu le recomandam, din cauza conditiilor. Costurile pentru dezinfectie sunt cam aceleasi. Dupa weekendul de Sf. Maria, hotelurile au multe locuri libere, dar situatia este foarte dinamica. Le recomand celor care vor sa-si faca rezervarile sa le faca macar cu o saptamana inainte", adauga Sebastian Constantinescu.

Reducerile i-au atras pe romani

Pe de alta parte, Lucian Badircea, owner IRI Travel, spune ca cele mai apreciate oferte sunt cele cu reduceri de pana la 40% la hotelurile de 4 sau 5 stele.

"Cele mai cautate statiuni in Bulgaria sunt Nisipurile de Aur si Sunny Beach. In special anul acesta romanii care merg in Bulgaria urmaresc o vacanta sigura din punct de vedere al situatiei epidemiologice, vor hoteluri foarte bune care nu fac rabat de la implementarea tuturor masurilor de combatere a raspandirii coronavirusului. Vor regimuri si concepte de masa foarte bune si anume prefera All inclusive premium si Ultra all inclusive", spune Badircea.

Potrivit acestuia, romanii cauta hoteluri cu plaja proprie si beach bar, iar aceste lucruri le gasesc fara probleme la hotelurile foarte bune, de 4* si 5*, care, datorita ofertelor speciale, sunt abordabile ca si pret fata de anii trecuti, cand ofertele lor se adresau unui numar restrans de turisti din cauza tarifelor mari.

"Bulgarii, ca de fiecare data in ultimii 12 ani, au stiut sa se adapteze, ...citeste mai departe despre "Hotelurile bulgaresti s-au aglomerat si dispare usor, usor si siguranta distantarii" pe Ziare.com