Firmele care au nevoie de angajati si cele nevoite sa disponibilizeze sunt conectate printr-o noua platforma online

Luni, 27 Aprilie 2020, ora 14:54
1080 citiri
Firmele care au nevoie de angajati si cele nevoite sa disponibilizeze sunt conectate printr-o noua platforma online

Pe masura ce somajul depaseste niveluri record din cauza COVID-19, un grup de companii de top din mai multe industrii a pus bazele platformei People+Work Connect.

Initiativa globala intre angajatori reuneste firmele nevoite sa concedieze sau sa trimita in somaj tehnic angajatii cu acele firme are au nevoie urgenta de personal. Accesul la platforma este gratuit pentru angajatorii care doresc sa se alature si sa participe.

Platforma People+Work Connect a fost conceputa de directorii de resurse umane din companiile Accenture, Lincoln Financial Group, ServiceNow si Verizon - iar Accenture a realizat-o. Lansata in doar 14 zile lucratoare de la idee, initiativa atrage rapid o gama variata de companii.

Pana in prezent, printre companiile participante se numara ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart si Zenefits. Alte peste 250 de companii urmeaza sa se alature in cursul acestei saptamani, iar platforma va adauga in curand si locuri de munca din sectorul public.

Platforma business-to-business permite companiilor care sunt bine pozitionate sa impartaseasca rapid experienta si competentele angajatilor concediati, pentru a se conecta fara costuri cu alte companii de pe platforma care cauta personal.

Platforma este globala si interindustriala pentru a maximiza capacitatea de a trimite persoane cu competente similare in alte sectoare in care sunt create locuri de munca.

In cele din urma, acest lucru va scurta ciclul complex, adesea lung al somajului. Platforma reuneste informatii neconfidentiale privind forta de munca si agregate pe categorii, cum ar fi localizarea si experienta.

Directorii de resurse umane, care opereaza platforma People+Work Connect, s-au reunit pentru a crea o comunitate care sa ajute oamenii sa se intoarca rapid la munca in domenii cu noi oportunitati.

"Prin asigurarea vizibilitatii in timp real a companiilor care au nevoie de oameni, platforma People+Work Connect este conceputa pentru a diminua impactul economic si social al virusului si pentru a ne ajuta sa lucram impreuna in beneficiul a sute de mii de oameni", a declarat Ellyn, Shook, Chief Leadership si director de resurse umane Accenture.

"Viata este plina de multe momente importante, iar unele sunt mai grele decat altele. Oamenii isi amintesc cine se arata in aceste vremuri grele pentru a-i ajuta", a declarat Lisa M. Buckingham, vicepresedinte executiv si Chief People an ...citeste mai departe despre "Firmele care au nevoie de angajati si cele nevoite sa disponibilizeze sunt conectate printr-o noua platforma online" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#platforma online piata muncii , #Stiri Locuri de munca