Spectacolul de balet Peer Gynt & Carmina Burana, transmis in cadrul Seri de Opera Online

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 14:44
1398 citiri
Spectacolul de balet Peer Gynt & Carmina Burana, transmis in cadrul Seri de Opera Online

Opera Nationala Bucuresti prezinta iubitorilor genului liric spectacolul de balet "Peer Gynt & Carmina Burana" de Edvard Grieg si Carl Orff, in coregrafia lui Davide Bombana, in cadrul programului Seri de Opera Online.

Evenimentul va avea loc astazi, 15 aprilie 2020, incepand cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Nationale Bucuresti si in link-ul www.operanb.ro/operaonline.

"Peer Gynt" de Edvard Grieg il va aduce in fata publicului pe actorul Ion Caramitru, in calitate de invitat al primei scene lirice a tarii. Partea a doua, "Carmina Burana" de Carl Orff va fi interpretata de catre baletul, solistii, corul si orchestra Operei Nationale Bucuresti.

Coregraful spectacolului vine cu o propunere inovatoare si indrazneata pentru montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti, dupa cum insusi declara: "Pentru mine, cel mai rascolitor aspect al cantatei Carmina Burana este acceptiunea vulnerabilitatii si incapacitatii omenirii in fata destinului, cu schimbarile sale constante.

In ciuda acestui fapt, fiinta umana, in atasamentul sau disperat pentru viata, in zadar incearca cu toata puterea sa uite trecutul si sa lupte impotriva sabiei lui Damocles ce ii atarna deasupra capului.

Prin miracolul naturii si al trezirii primaverii, prin dragostea de la forma-i cea mai pura la cea mai desfranata, prin religie cu esenta, incoerentele si chiar viciile sale, omenirea incearca sa gaseasca o cale de a supravietui, nelasandu-se niciodata in voia destinului zdrobitor, mereu schimbator si implacabil."

(Trailer "Peer Gynt & Carmina Burana" - Opera Nationala Bucuresti)

Sponsor oficial: Enel Romania

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comerciala Romana, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: TVR, Europa FM, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI Romania, Romantic FM, Radio Seven, Romania TV, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

#Opera Nationala Romana, #opera online , #Muzica