Opera Nationala Bucuresti difuzeaza online cele mai indragite spectacole

Luni, 23 Martie 2020, ora 14:01
2074 citiri
Opera Nationala Bucuresti difuzeaza online cele mai indragite spectacole
Foto: Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti ramane inchisa pentru toata luna aprilie, insa pune la dispozitia iubitorilor genului liric spectacole difuzate online, gratuit, in fiecare saptamana, dupa modelul Operei din Paris sau al Metropolitan Opera din New York.

Debutul programului intitulat "Seri de Opera Online", lansat sub deviza #ramanemacasa, va avea loc luni, 23 martie, ora 18:30, cand veti putea urmari inregistrarea spectacolului in regim de premiera "Don Carlo" de Giuseppe Verdi, un eveniment din 18 februarie 2018.

Joi, 26 martie, ora 18:30, va fi difuzata premiera spectacolului de balet "Frumoasa din Padurea Adormita" de Piotr Ilici Ceaikovski, un eveniment din 12 mai 2018.

In continuare, spectacole ale Operei Nationale Bucuresti vor fi difuzate online in fiecare saptamana, in perioada in care prima scena lirica a tarii ramane inchisa publicului, din cauza pandemiei.

Inregistrarile vor fi disponibile pe pagina oficiala de Facebook Opera Nationala Bucuresti, cat si in link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzarii spectacolului.

"Ne dorim pe aceasta cale, ca in aceasta perioada de grea incercare pentru toata lumea, sa fim mai aprope unii de ceilalti prin muzica si cultura, pe care le sustinem neconditionat", transmit reprezentantii ONB.

Marile opere ale lumii sunt disponibile online! Spectacole care pot fi urmarite gratuit

Initiative similare au in aceasta perioada si marile scene de opera ale lumii. Metropolitan Opera din New York, de exemplu, a lansat programul "Nightly Met Opera Streams", prin care sunt difuzate zilnic spectacole celebre incepand cu ora 01:30, ora Romaniei, si vor putea fi vizionate timp de 20 de ore.

Sambata va fi transmisa inregistrarea din 26 aprilie 2008 a spectacolului "La Fille du Regiment" al lui Donizetti. Sub bagheta dirijorala a lui Marco Armiliato, ii veti vedea pe scena pe Natalie Dessay si Juan Diego Florez.

Duminica va fi transmis online spectacolul Lucia di Lammermoor, semnat tot de Donizetti, sub bagheta dirijorala a maestrului Marco Armiliato. Personajele principale au fost interpretate de Anna Netrebko, Piotr Beczala si Mariusz Kwiecien, in spectacolul care a avut loc in 7 februarie 2009.

Nu in ultimul rand, luni veti putea urmari opera Evgheni Oneghin de Ceaikovski, intr-un spectacol din 2007 cu interpretarea lui Renee Fleming, Ramon Vargas si Dmitri Hvorostovski, sub indrumarea orchestrala a maestrului Valeri Gherghiev.

Opera din New York si-a anulat intreaga stagiune, care s-ar fi incheiat in mod firesc pe 9 mai, din cauza pandemiei. Pierderile sunt estimate la 60 de milioane de euro.

Opera ramane inchisa si in aprilie

Opera Nationala Bucuresti a anuntat prelungirea perioadei de anulare a tuturor spectacolelor si evenimentelor din incinta institutiei pentru intreaga luna aprilie.

Institutia culturala va deconta biletele cumparate deja pentru spectacolele din luna aprilie, in limita fondurilor disponibile zilnic in casierie, de luni pana vineri, intre orele 12:30 - 17:00, fara vreo cerere prealabila.

Cei care au cumparat bilete la opera online pentru spectacolele din luna aprilie vor primi contravaloarea acestora inapoi in conturile din care s-au efectuat platile.

Pentru restituirea contravalorii biletelor achizitionate pentru spectacolele programate in lunile mai si iunie trebuie completata si depusa o cerere, pana la data de 1 iulie 2020, iar rambursarea biletelor urmeaza sa fie anuntata ulterior.

"Va multumim pentru intelegere si pana la noi vesti, #ramanemacasa si incercam sa fim pozitivi!", transmit reprezentantii operei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spectacole Opera Nationala, #spectacol online gratuit , #Stiri Vacanta