Ce cauta oamenii pe Google despre coronavirus. Top 10 intrebari

Vineri, 14 Februarie 2020, ora 08:36
1126 citiri
Ce cauta oamenii pe Google despre coronavirus. Top 10 intrebari
Foto: Arhiva Pixabay

Cele mai frecvente 10 intrebari adresate de publicul englez pe Google despre virusul Covid-19 au fost dezvaluite de un purtator de cuvant al motorului de cautare.

Raspunsurile sunt oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Serviciul Public de Sanatate (NHS) din Regatul Unit, relateaza Press Association.

1. Ce este coronavirusul?

OMS indica pe site-ul sau: "Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care se gasesc atat la animale, cat si la oameni. Unele infecteaza oameni si provoaca boli care variaza de la raceala comuna la afectiuni mai severe, cum ar fi Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) si Sindromul Acut Respirator Sever (SARS)".

Noua forma de virus cu denumirea comuna de "coronavirus" a fost numita Covid-19.

2. Care sunt simptomele coronavirusului?

Departamentul de Sanatate Publica din Anglia (PHE) descrie simptomele Covid-19 ca fiind "asemanatoare gripei". PHE indica: "Pe baza dovezilor actuale, noul coronavirus (Covid-19) prezinta simptome asemanatoare gripei, precum febra, tuse sau dificultati de respiratie".

3. Cate persoane au murit din cauza coronavirusului?

Cele mai recente statistici indica 1.369 de decese dupa contractarea Covid-19, cu 1.367 de decese in China, unul in Hong Kong si unul in Filipine.

4. Cum a inceput coronavirusul?

La 31 decembrie, biroul OMS din China a luat la cunostinta primele cazuri raportate despre un virus necunoscut anterior, in orasul Wuhan. OMS a precizat: "Este posibil ca o sursa animala dintr-o piata de animale vii din China sa fie responsabila pentru unele dintre primele infectii umane raportate. Sursa animala a 2019-nCoV (denumirea temporara a noului virus - n.red.) nu a fost inca identificata".

5. Coronavirusul este in Marea Britanie?

Cele mai recente statistici indica noua cazuri de Covid-19 inregistrate in Marea Britanie.

6. De la cine a inceput coronavirusul?

Virusul Covid-19 nu poate fi urmarit inapoi in timp pana la o singura persoana.

7. Exista un remediu pentru coronavirus?

In prezent, nu exista vaccin pentru coronavirus. Pacientii sunt tratati in spital si tinuti in carantina pentru prevenirea raspandirii virusului.

OMS a notat pe site-ul sau: "Pana in prezent, nu exista niciun medicament specific recomandat pentru a preveni sau trata noul coronavirus. Cu toate acestea, cei infectati cu 2019-nCoV ar trebui sa primeasca ingrijiri adecvate pentru ameliorarea si tratarea simptomelor, iar cei cu semne de boala grava ar tre ...citeste mai departe despre "Ce cauta oamenii pe Google despre coronavirus. Top 10 intrebari" pe Ziare.com

#cautari google despre coronaivrus, #intrebari coronavirus google , #Stiri Administratie