Anghel (BVB): Trebuie sa aducem la aceeasi masa pe toti stakeholderii interesati de dezvoltarea pietei de capital si sa cream o noua strategie

Luni, 22 Aprilie 2019, ora 12:13
1606 citiri
Anghel (BVB): Trebuie sa aducem la aceeasi masa pe toti stakeholderii interesati de dezvoltarea pietei de capital si sa cream o noua strategie
Foto: Facebook/Bursa de Valori Bucuresti

Toate partile implicate trebuie sa stea la aceeasi masa pentru a crea o noua strategie nationala, in vederea dezvoltarii pietei de capital, a declarat, luni, intr-un eveniment de specialitate, Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Mi-aduc aminte ca am trecut printr-o serie de modificari majore de legislatie pentru piata de capital, generata de acel proiect pentru eliminarea celor opt bariere in calea dezvoltarii unei piete de capital. Legea pietei de capital a fost schimbata major la acel moment ca urmare a faptului ca toti stakeholderii au fost la aceeasi masa. Cred ca si acum asta trebuie sa facem, sa aducem la aceeasi masa pe toti stakeholderii care sunt interesati de dezvoltarea pietei de capital si sa cream o noua strategie nationala. Acest lucru va avea parte de clarificari, imbunatatiri, simplificari", a spus Anghel.

Acesta a adaugat ca piata europeana de capital se confrunta cu un exces de reglementare, care trebuie implementat si in Romania, spre deosebire de piata de capital americana, unde legislatia este un pic mai laxa.

"Am auzit de la mai multi experti cu privire la excesul de reglementare europeana pe care, din pacate, si noi suntem obligati sa il implementam, ca parte din Uniunea Europeana. Spre deosebire de piata de capital americana, unde legislatia este un pic mai laxa, la nivel european nu scapam de acest exces de reglementare. Ramane de vazut de putem sa facem. De multe ori trebuie sa fim activi la Bruxelles pentru a face unele modificari ale reglementarilor. Fara o reglementare nu foarte stufoasa si exces de reglementare europeana nu cred ca vom putea merge mai departe", a aratat presedintele BVB.

Organizatia Profesionistilor din Piata de Capital (OPPC) organizeaza, luni, la sediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conferinta cu tema "Situatii specifice din activitatea societatilor listate - relatia cu actionarii, informatii privilegiate si manipularea pietei".

Evenimentul sustinut de BVB a debutat cu deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei, iar ulterior cu lansarea cartii 'Legea privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata. Comentariu pe articole', scrisa de catre avocatul Cristian Dutescu.

#dezvoltare piata capital Romania , #Piata de capital