Camere wireless pentru supravegherea locuintei

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 17:07
4059 citiri
Camere wireless pentru supravegherea locuintei

Pana de curand, cea mai comoda metoda de a ne supraveghea locuinta era sa apelam la bunavointa vecinilor. Ei erau sistemul nostru de supraveghere uman atunci cand plecam in vacanta. Solutia moderna o reprezinta instalarea unor camere wireless care sa ne permita monitorizarea casei din orice colt al lumii ne-am afla.

Camera wireless functioneaza similar cu o camera web, cu mentiunea ca poate fi instalata oriunde in casa si poate fi conectata la reteaua locala wireless.

Prin simpla activare a aplicatiei pentru telefonul mobil sau tableta, verificati ce se intampla in casa sau in afara ei, in functie de locul unde montati camerele de supraveghere.

Eliminati starile de neliniste cauzate de eventualele evenimente neplacute petrecute acasa, fara sa aveti cunostinta de ele.

Astfel de camere de supraveghere sunt instalate pentru a indeplini o serie de nevoi. Principalul motiv pentru care apelam la o camera IP wireless este de a fi mai aproape de copii, de a-i monitoriza pe ei, precum si pe cei care ii au in grija.

Multi utilizatori considera util un astfel de echipament si pentru controlarea periodica a animalului de companie.

Mai multe avantaje conduc la decizia de achizitie a unei camere wireless. Printre functiile de baza se numara functia de detectie la miscare. Odata activata, aceasta functie are rolul de a surprinde orice miscare aparuta in cadrul ei, captand imagini sau inregistrand clipuri video.

De asemenea, in urma declansarii alarmei de miscare, primiti prin email capturile foto sau primiti notificare instant prin aplicatia de mobil, in functie de modelul de camera.

O lunga perioada de timp, camerele de supraveghere IP au fost evitate de multi utilizatori din cauza metodei complicate de configurare. Intelegand acest aspect, marii fabricanti au cautat si gasit o solutie care sa permita setarea rapida a dispozitivului de catre orice persona, indiferent ca are sau nu cunostinte tehnice anterioare.

Softurile integrate in camere suporta conectarea directa la telefonul mobil prin scanarea unui cod QR si parcurgerea unor pasi explicati de fiecare producator.

Un alt beneficiu al camerelor IP wireless este adus de lipsa cablurilor. Sunt niste gadgeturi de mici dimensiuni ce pot fi "ratacite" cu usurinta printre cartile din biblioteca, insa ofera performante tehnice surprinzatoare. Totusi, trebuie retinut faptul ca lipsa cablurilor se refera la conexiunea la reteaua wireless.

Camerele nu au acumulator intern, nu functioneaza pe baterie, prin urmare necesita alimentare la energia electrica. In acelasi timp, inainte de a fixa camera in locul dorit, asigurati-va ca semnalul transmis de router este suficient.

Daca optati pentru instalarea unor camere wireless la exterior, este posibil sa aveti nevoie de un range extender sau o antena mai puternica pentru a capta semnalul. O alta varianta ar fi cablarea camerei.

In ceea ce priveste rezolutia, majoritatea camerelor video au incorporat sensor de 1MP, fiind cele mai accesibile la pret, dar si cele mai cautate. Daca sunteti in cautarea unei imagini pline de detalii, selectati din variantele cu cel putin 2MP.

Nu uitati ca pe masura ce rezolutia va creste veti avea nevoie si de o latime de banda destul de mare pentru a urmari in timp real imaginile suprinse de camera.

Stocarea datelor se poate face in mai multe moduri. Camerele IP au acest privilegiu. Unele au prevazut un slot pentru micro SD-card pentru inregistrare locala. Pentru inregistrari pe durata indelungata va trebui sa instalati un NVR la care sa conectati camerele sau mai aveti varianta inregistrarii pe un calculator sau NAS.

In magazinul online www.1CCTV.ro veti gasi cea mai variata gama de camere wireless provenite de la cei mai importanti producatori din industrie.

Fie ca sunteti in cautarea unor camere supraveghere exterior sau interior, camere cu functie PTZ sau fixe, robotizate sau de tip bullet, de aici va puteti alege modelele care se incadreaza cel mai bine in locuinta dumneavoastra.

#camere wireless, #camere supraveghere , #Spy gadget