Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014 isi deschide portile in noiembrie

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 08:50
9248 citiri
Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014 isi deschide portile in noiembrie
Foto: evz.ro

Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014 va avea loc in perioada 19 - 23 noiembrie in Pavilionul Central (A) al Complexului Expozitional Romexpo, informeaza Radio Romania.

Deschiderea oficiala a editiei acestui eveniment, initiat si organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania, va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la ora 12,00.

Si in acest an, Gaudeamus isi va intampina vizitatorii cu un maraton de evenimente editoriale si profesionale - aproape 750, numar record in istoria targului - propuse de catre organizator, invitati speciali si de catre cei peste 300 de expozanti, potrivit Agerpres.

Invitatul de onoare al editiei 2014 este Federatia Rusa. Programul invitatului de onoare cuprinde peste 30 de evenimente organizate in incinta targului si in alte spatii din Bucuresti. 17 oaspeti din Rusia - scriitori, critici literari, editori, jurnalisti si muzicieni, nume bine cunoscute in peisajul cultural contemporan rusesc vor sustine lansari si prezentari de carte, sesiuni de autografe, dezbateri si momente artistice.

Partener privilegiat al editiei este, si in acest an, GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania, iar presedintele de onoare al editiei, amfitrionul Targului International GAUDEAMUS 2014, este Benoat Rutten, presedinte GADIF, Delegat Valonia - Bruxelles in Romania.

Accesul publicului in incinta targului se va face pe baza biletelor (in valoare de 5 lei) si a abonamentelor de intrare (in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada), care vor constitui totodata si suportul pentru Tombola Gaudeamus. Marele Premiu al tombolei va fi un autoturism Dacia Logan 10 ani, oferit de Automobile Dacia, caruia i se vor adauga trei smartphone-uri oferite de Orange.

La aceasta editie vor avea acces gratuit: prescolarii, elevii, studentii, cadrele didactice, bibliotecarii, profesionistii din domeniile editorial-educational, jurnalistii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati, grupurile organizate.

Programul de vizitare este zilnic intre orele 10,00 si 20,00. Proiectul Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura este sustinut de Ministerul Culturii.

#Targul International Gaudeamus Carte, #vizitatori Gaudeamus , #Stiri Carti