Ce se ascunde in spatele oricarei afaceri mici

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 16:00
3151 citiri
Ce se ascunde in spatele oricarei afaceri mici
Sursa foto: Entrepreneur

Cei mai multi antreprenori pornesc o afacere mica manati de o anumita pasiune. Insa talentul sau hobby-ul dezvoltat intr-un anumit domeniu nu sunt de ajuns pentru a garanta reusita demersului antreprenorial. In spatele activitatii organizate pe baze legale se ascund obositoarele activitati legate de contabilitatea primara, aprovizionare, inventar, marketing si organizare eficienta a activitatii.

Exista destule munci ascunse in spatele unei afaceri, asa ca inainte de a renunta la serviciul tau platit, asigura-te ca esti informat asupra acestor aspecte si asteapta-te sa duci tot

greul" pentru perioada de inceput a afacerii tale. Cu alte cuvinte, daca iti place sa gatesti, nu inseamna ca trebuie sa iti deschizi un restaurant. S-ar putea sa fii doar un bun bucatar, nu si un manager, dupa cum observa si revista Entrepreneur.

Esec cu pierderi minime

Sfatul de baza pare sa fie cel cautarii continue a unei solutii financiare de succes. Pana la gasirea acesteia, nu este exclus ca unele servicii sau produse vandute de tine sa fie sortite esecului.

Nereusitele sunt adevarate lectii pe care nimeni nu ti le va preda vreodata, asa ca invata din ele, modifica abordarea si incearca din nou. Si daca tot te indrepti spre un esec, fa-l sa devina cat mai putin costisitor pentru buzunarul tau. In orice caz, nu transforma afacerea ta intr-un esec doar din zgarcenie. Nu vei reusi niciodata sa acaparezi piata incercand sa vinzi un produs slab calitativ.

Infrastructura minima

Faza de inceput a unei afaceri trebuie sa se bazeze pe o dotari mine pentru a evita cheltuielile inutile. Cu toate acestea, nu te vei putea baza in toate aspectele pe munca ta, unele domenii iesind din aria ta de expertiza. Fa ceea ce iti sta in puteri si contacteaza profesionisti in celelalte domenii pe care nu le stapanesti.

Asteapta-te ca majoritatea muncilor fizice sa le indeplinesti chiar tu la inceput. De la aprovizionare, depozitare, curatenie, igienizare si mai ales extenuanta operatiune de vanzare a marfii. Toate aceste munci te vor ajuta sa faci importante economii care iti vor permite sa stai pe linia de plutire in respectarea angajamentelor de plata catre furnizori si mai ales in plata taxelor si impozitelor catre stat.

Cumpara timp pentru afacerea ta

Pe masura ce afacerea ta se dezvolta, te vei trezi in situatia in care vei fi nevoit sa apelezi la ajutoare in mentinere a activitatii intr-un ritm de performanta crescut. Este cazul sa incepi sa analizezi indeaproape raportul costurilor suplimentare si al beneficiilor rezultate din angajarea personalului suplimentar. In fapt, iti cumperi timp pe care sa il aloci pentru dezvoltarea afacerii si in niciun caz nu cumperi timp liber.

Investitia in personalul nou merita doar atunci cand crezi ca nivelul costurilor rezultat in urma angajarii va fi mai mic decat profitul inregistrat de concentrarea ta asupra altor aspecte ale afacerii care pot genera venituri consistente. De cele mai multe ori, acest lucru se traduce prin acordarea unei atentii sporite segmentului de vanzari sau prin diversificarea produselor pe care le vinzi, pasand o parte din sarcinile usoare personalului nou angajat. Ceea ce inseamna ca vei putea angaja si personal necalificat pentru a indeplini unele munci de rutina, reducand astfel costurile cu salarizarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#demarare afacere, #antreprenori la incepuut de drum, #deschiderea unei afaceri, #munca individuala, #arii de expertiza, #costuri si beneficii afacere , #Antreprenori