Cum sa incepi o afacere de succes cu bani putini

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 16:44
3704 citiri
Cum sa incepi o afacere de succes cu bani putini

Nu de putine ori, ideile geniale care iti trec prin minte sunt puse la pastrare pentru o perioada mai propice din punct de vedere financiar, astfel incat sa iti poti permite sa demarezi o afacere. Inceputul nu se rezuma insa doar la bani.

Sunt mii de idei expuse care isi gasesc o finantare rapida si cunosc succesul, asa cum alte mii de afaceri incipiente inghit bani cu nemiluita fara a da rezultatul scontat.

Primii pasi in dezvoltarea unei afaceri se pot dovedi istovitori, insa cu indarjire si calcule atente poti surmonta lipsa unei investitii majore in viitoarea ta afacere. Iata care sunt atuurile unui viitor antrepenor de succes, descrise in publicatia Entrepreneur.com.

Alege un domeniu in care ai experienta

Construieste o afacere bazata pe cunostintele si abilitatele tale. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa apelezi la consultanti si experti, iar acesta este un atu care te poate aduce in randul antreprenorilor de succes.

Raspandeste vestea

Nu lucra in secret! Da de veste ca ti-ai deschis o afacere. Rudele si prietenii tai vor trebui sa fie primii informati, pentru a-ti deschide usile catre cercul lor de cunostinte. O astfel de promovare bazata pe relatiile personale poate oferi o baza de potentiali clienti intr-un timp relativ scurt.

Limiteaza cheltuielile

Tine bugetul sub un control strict pentru inceput. Chiar daca ai impresia ca unele cheltuieli pe elemente extravagante precum cartile de vizita laminate sau metalice iti vor oferi o imagine mai buna, perioada de start a afacerii nu este cel mai potrivit moment pentru a cheltui bani pe accesorii inutile. De altfel, modul economicos de a gandi aceste cheltuieli face de multe ori diferenta intre succes si esec in afaceri.

Nu te baza pe credite

Deschiderea unui credit la inceputul afaceri este in acelasi timp o idee inteligenta si o metoda de a te transforma intr-un antreprenor sinucigas. Investitiile in mobilier si birotica mai pot astepta pana cand iti vei permite sa le achizitionezi treptat. In plus, lipsa ratelor iti va da o idee mai clara asupra veniturilor rezultate din afacerea proprie.

Tine aprovizionarea sub control

Analizeaza foarte bine fluxul consumabilelor pe care iti dezvolti afacerea. Acest lucru te va face sa realizezi daca termenele de plata de 15 sau 30 de zile stabilite cu furnizorii tari pot fi respectate. In caz contrar, risti sa te ingropi in datorii. Nu uita sa iei in calcul si faptul ca veniturile firmei trebuie sa fie mai mari decat cheltuielile lunare.

Implica-te 100%

Nu lasa afacerea sa stagneze, implica-te cat mai mult pentru a creste valoarea acesteia si pentru a-i da forta unui brand. Nu stii niciodata cand vei decide sa treci la nivelul urmator si sa iti cauti un asociat ori poate chiar sa vinzi firma. Atunci vei realiza ce valoare are intr-adevar munca depusa de tine.

Promoveaza-te inteligent

Foloseste orice metode neconventionale prin care iti poti promova business-ul fara sa cheltuiesti sume mari. Retelele de socializare sunt o solutie, asa cum si mentinerea unei legaturi cu persoane din canalele media locale iti pot fi de ajutor.

Nu refuza niciodata exprimarea unei opinii publice despre domeniul in care activezi, odata ajunsa pe ecranele televizoarelor sau in paginile unui ziar aceasta iti poate conferi statutul de autoritate in domeniu, ceea ce aduce si clienti.

Fii cat mai flexibil

Pregateste-te sa intampini schimbarile survenite in piata generate fie de preferintele clientilor, fie de aparitia unor noi tehnologii. Fii intotdeauna pregatit sa te confrunti cu aceste situatii si obisnuieste-te cat mai bine cu calculele contabile. In proportie de 75%, munca unui om de afaceri se bazeaza pe acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#afaceri investitii minime, #dezvoltare afacere, #finantare afacere, #afacere bani putini, #atuuri antreprenori , #Antreprenori