Regizorul Oliver Stone a cumparat drepturile asupra cartii despre Snowden

Joi, 12 Iunie 2014, ora 08:45
1869 citiri
Regizorul Oliver Stone a cumparat drepturile asupra cartii despre Snowden

Avocatul rus al lui Edward Snowden a declarat miercuri ca a vandut cineastului american Oliver Stone drepturile asupra cartii sale despre fostul consultant al Agentiei americane de Securitate Nationala (NSA), transmite AFP.

Regizorul, care va realiza un film despre celebrul fugar, va avea astfel inca o sursa de inspiratie, pe langa volumul unui ziarist la cotidianul britanic 'The Guardian'.

"Drepturile asupra cartii mele au fost transmise lui Oliver Stone si producatorului Moritz Borman", a declarat pentru AFP avocatul Anatoli Kucerena, precizand ca lucrarea sa intitulata 'Era caracatitei', prima parte dintr-o, va fi publicata in curand.

El a povestit ca s-a intalnit de trei ori in Rusia cu regizorul american, care nu a avut insa nicio intrevedere cu Snowden. "Fireste ca Snowden este la curent si a reactionat absolut normal" la ideea unei carti si a unui film despre el, a mai spus Kucerena, considerat apropiat de Kremlin si care este singura persoana careia i s-a permis sa vorbeasca in numele lui Snowden.

Snowden, o poveste care ii cade manusa celebrului regizor Oliver Stone

The Guardian anuntase, la inceputul lunii iunie, ca Oliver Stone va ecraniza cartea ziaristului Luke Harding avand ca subiect dezvaluirile lui Snowden despre spionajul american.

Regizorul american castigator a trei premii Oscar este recunoscut pentru faptul ca trateaza in filmele sale subiecte politice de actualitate.

Extrem de angajat politic, el l-a sustinut public pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, precum si pe fostul presedinte venezuelean Hugo Chavez sau pe liderul cubanez Fidel Castro. Stone a realizat recent un serial documentar in zece episoade, intitulat 'Statele Unite, istoria niciodata povestita', in care sunt prezentate cele mai intunecate evenimente ale istoriei americane, din 1945 pana in prezent.

Edward Snowden este acuzat in SUA de spionaj si de sustragere de documente apartinand statului. Dupa ce a facut dezvaluirile, a plecat din Hong Kong unde se refugiase si a ramas blocat anul trecut mai mult de o luna in aeroportul din Moscova, primind apoi azil si plecand spre o directie necunoscuta din Rusia. Esuase in incercarea de a merge in America Latina. Dezvaluirile sale, provenind din documente sustrase, au deranjat guvernul american si au tensionat relatiile cu tarile aliate, indignate sa descopere ca Washingtonul inregistra chiar si convorbirile particulare ale unor lideri ai lor.

#Edward Snowden, #avocat Snowden, #regizor Oliver Stone , #Stiri Carti