Cartile lui Garcia Marquez s-au vandut in peste 600.000 de exemplare in Romania

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 15:25
1662 citiri
Cartile lui Garcia Marquez s-au vandut in peste 600.000 de exemplare in Romania

Peste 600.000 de carti din cele paisprezece titluri semnate de Gabriel Garcia Marquez s-au vandut in ultimii 20 de ani in Romania, conform reprezentantilor editurii Rao, care detine exclusivitatea la nivel national pentru operele scriitorului columbian.

"Am vandut peste 600.000 de exemplare din cartile lui Garcia Marquez in ultimii 20 de ani. Cele mai vandute au fost <>, <> si <>", au spus sursele citate de Mediafax.

Reprezentantii Rao au afirmat ca Marquez este printre cei mai bine vanduti scriitori ai editurii si ca a avut in ultimii 20 de ani vanzari constante.

Editura pregateste reeditarea mai multor titluri ale scriitorului columbian.

Gabriel Garcia Marquez a murit joi la varsta de 87 de ani, iar informatia a fost confirmata de o sursa apropiata familiei scriitorului.

Presedintele columbian a decretat doliu national de trei zile in Columbia

"O suta de ani de singuratate si de tristete, pentru moartea celui mai mare columbian din toate timpurile", a scris presedintele columbian Juan Manuel Santos pe contul sau de Twitter, joi, facand o referire la una dintre capodoperele literare ale romancierului, "Un veac de singuratate", si confirmand si el decesul scriitorului, anuntat cu cateva minute inainte si de un jurnalist mexican.

Cateva ore mai tarziu, intr-o alocutiune solemna la televiziune, presedintele columbian a decretat doliu national de trei zile in Columbia.

Scriitorul columbian va fi incinerat in cadrul unei ceremonii funerare private, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de familia sa, care nu precizeaza insa data si locul evenimentului.

#romania marquez, #carti marquez , #Scriitori