Licitatie de carte si manuscrise. Delecteaza-te cu exemplare rare

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 00:00
2538 citiri
Licitatie de carte si manuscrise. Delecteaza-te cu exemplare rare

O serie de manuscrise rare si scrisori ale marilor scriitori ai Romaniei sunt scoase la licitatie la sfarsitul acestei luni. Dupa succesul inregistrat cu scrisorile de dragoste ale lui Luchian, organizatorii te asteapta si cu alte exemplare unice, demne de colectia ta.

Manuscrise semnate de nume sonore ale avangardei romanesti apartinand lui Geo Bogza, Ion Vinea, Sasa Pana, Stefan Roll, Virgil Gheorghiu, Ion Pribeagu, on Manolescu sau scrisorile - exemplare rare - adresate de B. Fundoianu si Eliza Ionescu Buzau (mama lui Urmuz) lui Tudor Arghezi sunt scoase la licitatie de casa Goldart pe 28 noiembrie.

Printre operele licitate se numara si volumele: "Hore" de T. Arghezi, editie princeps, "Focul din amnar" de C. Teodorescu, "Cantece de revolta, dragoste si moarte", "Schite de Don", revistele "Adam" si "Sburatorul".

"Casa noastra de licitatii a organizat in acest an sase licitatii de carte si manuscrise, cea mai buna vanzare fiind de 12.000 euro pentru scrisorile de dragoste ale lui Luchian", a declarat Luminita Ghildus, proprietarea casei de licitatii Goldart, pentru Business24.

Volarea operelor scoase la licitatie in 28 noiembrie, insa, nu a fost incatdrata intr-o estimare a organizatorilor.

"Din pacate, nu pot estima la cat se va ridica vanzarea manuscriselor. Sper doar ca interesul colectionarilor de carte si manuscrise sa fi ramas la acelasi nivel cu valoarea exceptionala a manuscriselor din aceasta licitatie", spune Luminita Ghildus.

Potrivit femeii de afaceri, manuscrisele nu fac parte din colectia familiei Ghildus, ci "provin de la diversi colectionari si iubitori de carte, care se despart cu greu de ele".

Cu aceasta ocazie, poti licita si pentru o opera de Gheorghe Petrascu sau Camil Ressu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie carte, #licitatie manuscrise, #licitatie Goldart , #Scriitori