Romania participa la Festivalul Literar al Sardiniei

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 11:41
1544 citiri
Romania participa la Festivalul Literar al Sardiniei

Romania va participa la Festivalul Literar din insula Sardinia, in perioada 29 iunie - 1 iulie, avandu-l ca reprezentant pe scriitorul Dan Lungu. Festivalul Literar din Sardinia constituie una dintre cele mai importante manifestari din Italia in domeniul literaturii.

Promotorul manifestarii este Asociatia Culturala "L'Isola delle Storie", cu sprijinul Regiunii Autonome a Sardiniei si al Primariei din Gavoi, in colaborare cu numeroase institutii locale si in parteneriat permanent cu institute de cultura ale altor tari in Italia: Institutul German Goethe, Institutul Polonez din Roma, Forumul Austriac de Cultura din Roma si, de anul trecut, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

La Festival au participat de-a lungul timpului nume importante ale literaturii contemporane, precum Eugenio Scalfari, Alessandro Baricco, Paolo Giordano, Melania Mazzucco, Giancarlo De Cataldo, Giorgio Faletti, Mo Zan, Rozycki Tomasz sau Peter Schneider.

La editia de anul trecut, scriitorul roman Lucian Dan Teodorovici a avut un dialog literar cu Claudio Bagnasco, moderator fiind cunoscutul scriitor italian Fabio Geda.

In urma succesului acestei manifestari, reprezentarea Romaniei continua si la editia din acest an, cu scriitorul Dan Lungu.

Astfel, sambata, 30 iunie, incepand cu ora locala 17.15, in piata Mesubidda din Gavoi, Dan Lungu va participa impreuna cu tanarul scriitor venetian Giovanni Montanaro la un dialog moderat de Chiara Valerio, scriitor si critic literar.

Giovanni Montanaro este unul dintre cei cinci finalisti ai editiei din acest an a prestigiosului premiu literar Campiello.

Dan Lungu este unul dintre cei mai tradusi scriitori romani contemporani. In Italia au aparut urmatoarele traduceri din opera sa: "Il paradiso delle galline. Falso romanzo di voci e misteri" (traducere de Anita Natascia Bernacchia, Manni, 2010), "Compagne di viaggio. Racconti di donne ai tempi del comunismo" (traducere de Mauro Barindi, Anita Natascia Bernacchia si Maria Luisa Lombardo, Sandro Teti, Roma, 2011) si "Sono una vecchia comunista" (traducere de Ileana M. Pop, Zonza, 2009 - editia I si Aisara, 2012 - editia a II-a).

#Festival Literar Sardinia, #scriitori romani Italia, #opere romanesti Italia, #Dan Lungu festival Italia , #Scriitori