Burger King vrea din nou pe bursa. Compania si-a dublat valoarea

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 14:16
1710 citiri
Burger King vrea din nou pe bursa. Compania si-a dublat valoarea

Lantul de fast food, Burger King, se va lista la bursa in urmatoarele doua-trei luni, la mai putin de doi ani dupa ce a fost scoasa de la tranzactionare, in urma achizitiei de catre 3G Capital Management.

Burger King, compania cu peste 12.000 de fast-fooduri in toata lumea, se pregateste pentru un an exceptional. Justice Holdings, noul investitor, asteapta ca profitul lantului de fast food sa se dubleze in 2012, fata de 2010, dupa ce compania a facut schimbari importante in meniu, pentru rezultate mai bune in lupta cu McDonald's si cu Wendy's.

3G Capital detine 71% din companie, in timp ce Justice Holdings va plati 1,4 miliarde dolari pentru restul de 29% din actiuni, potrivit Reuters.

Valoarea de piata s-a dublat in doi ani

Directorul financiar al companiei Burger King, Daniel Schwartz, a declarat ca valoarea de piata a companiei a ajuns la 8 miliarde de dolari, dublu fata de 2010 si ca a venit momentul listarii la bursa.

"Este momentul pentru Burger King sa sa listeze din nou in SUA. Noii investitori ne vor ajuta sa maximizam potentialul companiei", a spus el.

3G Capital Management a achizitionat Burger King in septembrie 2010 pentru suma de 3,26 miliarde dolari. Burger King ocupa locul trei in top-ul celor mai mari companii fast food din lume, dupa ce in 2011, a fost surclasat de Wendy's.

Daca veniturile Burger King si Wendy's au totalizat impreuna sase miliarde de dolari anul trecut, McDonald's a incasat 27 miliarde de dolari.

Burger King in Romania

Burger King a intrat pe piata romaneasca in 2008, cand a semnat primul contract de franciza pentru extinderea afacerii in tara noastra.

Compania Burger King opereaza in prezent peste 12.000 de restaurante in aproximativ 70 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

Pe piata romaneasca sunt prezente mai multe lanturi internationale de fast food, printre care si americanii de la McDonald's, principalul competitor al Burger King.

#listare Burger King, #achizitie Burger King, #investitori Burger King, #valoare de piata Burger King , #Burse de valori