Vrei sa devii milionar? Afla ce fel de investitor esti

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
6460 citiri
Vrei sa devii milionar? Afla ce fel de investitor esti

Nimeni nu se naste investitor. Farmecul investitiilor consta in a lua propriile tale decizii, in functie de stilul tau personal? Esti o persoana conservatoare? Atunci investitiile tale vor fi la fel. Daca stii ca esti impulsiv din fire, fii sigur ca vei "gusta" riscul, urmarind castiguri mari.

In momentul in care ajungi sa-ti cunosti personalitatea de investitor, stii cum sa reactionezi in orice situatie. Pentru a determina ce fel de investitor esti, gandeste-te la limitele tale personale, precum si la punctele forte si slabe.

Esti rabdator? Ai tendinta sa devii agitat cand lucrurile se precipita? Cat de bine te descurci in situatii riscante? Dar mai ales, iti place riscul?

In functie de raspunsurile tale, un consilier pe zona de investitii ar putea decide daca esti un investitor conservator, moderat sau agresiv. Toleranta la risc este greu de determinat in functie de fiecare persoana.

Nimanui nu ii place sa piarda bani, insa multi nu inteleg ca trebuie sa accepte un oarecare risc decat in momentul in care investitiile lor incep sa-si piarda din valoare.

Descopera ce fel de investitor esti, raspunzand la intrebarea:

Daca te uiti la investitiile tale din aceasta luna si vezi ca sunt cu 10% mai mici decat acum cateva luni, ce ai face?

1. Vinzi totul imediat

2. Esti ingrijorat, dar nu iei nici o decizie si continui sa le monitorizezi

3. Investesti mai multi bani, fiindca este o mare oportunitate de cumparare

In cazul in care ai ales prima reactie, inseamna ca te incadrezi in genul de investitor caruia nu ii plac schimbarile majore in valoarea investitiilor.

Daca ai ales cea de-a doua varianta, inseamna ca esti un investitor calm, care poate decide sa-si schimbe actiunile doar pe baza unui plan de investitii si nu in functie de volatilitatea pietei.

In cazul in care ai ales cea de-a treia varianta, inseamna ca nu te temi de tulburarile din piata si esti oricand dispus sa risti.

Dupa ce ai determinat toleranta pe care o ai la risc, poti incepe sa lucrezi la crearea unui plan de investitii.

Inainte de a face asta, trebuie sa te gandesti la tot ceea ce iti doresti sa realizezi. Probabil te gandesti la a economisi bani pentru pensie, sau iti doresti sa incepi o noua afacere, sa iti cumperi o casa sau sa pui bani deoparte pentru facultatea copilului tau. Apoi, trebuie sa te intrebi cum poti atinge aceste obiective si ce profit ar trebui sa-ti iasa din investitii pentru a-ti atinge obiectivele.

Raspunsurile la aceste doua intrebari vor contribui la conturarea planului de investitii.

Daca iti doresti sa reduci la minimum riscul in investitii, contul tau va trebui sa includa mai multe elemente conservatoare, cum ar fi fondurile de piata monetara sau trezoreriile.

De asemenea, trebuie sa identifici ce fel de castig vrei sa generezi din investitiile tale. Vrei sa tii pasul cu inflatia sau cauti ceva mai apropiat de profiturile promise de investitiile mai riscante?

Aceste raspunsuri te vor ajuta sa determini ce tipuri de investitii sunt cele mai bune pentru tine.

Odata ce iti identifici obiectivele, dar si rezistenta la risc, iti va fi mult mai usor sa iti creezi un plan de investitii care sa se potriveasca personalitatii si nevoilor tale.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#investitii, #quiz investitor, #investitor, #test investitor, #piata capital, #plan investitii , #Cum faci bani