Franciza, oportunitate pentru tinerii antreprenori?

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:33
5430 citiri
Franciza, oportunitate pentru tinerii antreprenori?

Achizitionarea unei francize pare varianta perfecta pentru tinerii care ies de pe bancile facultatii, atrasi de drumul antreprenoriatului. Cu experienta sau fara, orice tanar ar trebui sa faca o analiza amanuntita a propriei persoane inainte de a face o astfel de investitie in defavoarea pozitiei de angajat in lumea corporate, potrivit specialistilor citati de Allbusiness.com. 

Majoritatea tinerilor nu au suficienta experienta pentru a pune bazele unei companii, de aceea cumpararea unei francize ar putea elimina multe din riscurile asociate inceperii unei afaceri pe cont propriu.

Unii tineri chiar se gandesc la alternativa francizei in locul absolvirii unei facultati, luand in considerare costurile, care sunt similare cu taxele de studiu, potrivit expertilor.

In acest articol sunt enumerate atat argumentele pro cat si cele contra cumpararii unei francize de catre tinerii care aspira la succesul in afaceri.

De ce ar trebui un tanar sa cumpere o franciza

Entuziasmul si spiritul antreprenorial sunt cele mai importante beneficii pe care un absolvent de facultate le poate aduce in lumea afacerilor, sustin specialistii.

Tinerii au aspiratii inalte, iar cu ajutorul francizei pot ajunge cat de sus isi doresc.

De cele mai multe ori parintii vor deveni sfatuitori si chiar participanti la evolutia afacerii.

In multe cazuri, familia va fi dispusa sa finanteze actiunea pornita de copiii lor, considerand ca afacerea ca o investitie pentru intreaga familie.

Unul dintre principalele avantaje ale tinerilor antreprenori  este usurinta cu care accepta ideea de a urma niste reguli impuse.

Francizorii prefera sa lucreze cu tineri, intrucat acestia stiu sa respecte reguluile impuse, si in acelasi timp sunt capabili sa vina cu idei inovatoare pentru a indeplini planul de actiune.

Dezavantajele unei francize pentru tinerii antreprenori

Banii sunt cea mai mare problema atunci cand parintii nu au posibilitatea sa-si ajute copiii pentru investitii.

Investitia intr-o franciza ii poate afecta pe tineri foarte mult, mai ales daca vin cu datoriile acumulate de-a lungul anilor de facultate, sustin specialistii.

Chiar daca banii nu sunt o problema, tinerii trebuie sa isi dea seama ca o franciza presupune mult mai multe responsabilitati decat o simpla afacere.

Cumpararea unei francize presupune semnarea de acte si intalniri cu francizorul, de aceea tinerii trebuie sa fie constienti ce inseamna aceasta afacere.

Sa fii propriul sef este tot atat de multumitor pe cat poate fi de stresant, in cazul unei francize, iar tinerii trebuie sa fie siguri ca sunt capabili sa faca fata presiunii.

Lipsa de experienta in lumea afacerilor este principala provocare pentru fiecare tanar antreprenor, dornic sa cumpere o franciza.

Chiar daca achizitionarea unei francize aduce cu sine si un sistem de sustinere si training de specialitate, nimic nu se compara cu putine cunostinte practice in domeniu.

O varianta pentru a obtine aceasta experienta poate fi perioada de timp petrecuta intr-o franciza similara cu cea dorita.

In aproximativ un an, tanarul isi poate da seama daca acest tip de franciza este sau nu potrivita pentru el.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#antreprenori, #franciza, #sef , #Francize in Romania