Contractul de franciza pentru Kaltenberg Pils si Kaltenberg Royal Lager a fost semnat de Bere Azuga

Joi, 31 Iulie 2008, ora 15:40
1991 citiri
Contractul de franciza pentru Kaltenberg Pils si Kaltenberg Royal Lager a fost semnat de Bere Azuga

Pe 26 iulie, compania Bere Azuga a semnat contractul de franciza exclusiva pentru Romania cu producatorul german Konig Ludwig International pentru productia marcilor Kaltenberg Pils si Kaltenberg Royal Lager, pentru o perioada de zece ani, a anuntat producatorul roman de bere.

"Bere Azuga intra, prin marca Kaltenberg, pe segmentul super premium al pietei berii, oferind o bere care respecta intocmai legea puritatii, folosind numai ingrediente naturale (apa, hamei, malt). Intentionam ca in cinci ani sa avem o productie de peste 100.000 hectolitri", a declarat actionarul majoritar Bere Azuga SA, Valerii Moraru.


Potrivit datelor Bere Azuga, contractul prevede ca cele doua marci sa fie lansate pe piata in mai 2009. Pentru productia acestor marci, compania anunta o investitie de doua milioane euro. Aceasta se va adauga la cele 20 milioane euro anuntate deja de Azuga pentru cresterea capacitatii de productie a berii si a apei plate. Totodata, contractul are stipulata posibilitatea de prelungirea a perioadei francizei.


Personalul implicat in productie va fi scolarizat in Germania, iar intreg procesul de productie va fi monitorizat de specialistii Konig Ludwig International. Materia prima va fi importata din Germania.


De asemenea, in perioada septembrie 2008 - martie 2009, personalul implicat in procesul de productie va fi scolarizat in Germania la Konig Ludwig International.


Compania a mai anuntat ca pentru promovarea noilor produse s-a alocat un buget de un milion de euro in perioada aprilie-decembrie 2009.


La inceputul lunii iulie, Bere Azuga a anuntat ca totalul investitiilor in extinderea capacitatilor de productie in perioada 2007 - 2009 se ridica la suma de 25 milioane euro, iar pentru relansarea marcii Azuga, compania a cheltuit 1,5 milioane euro pentru ambalaje si 600.000 euro pentru publicitate.


Violeta Moraru a declarat ca Bere Azuga estimeaza o cifra de afaceri de 54 milioane lei pentru 2008. Aceasta a mai precizat ca o se asteapta la o crestere a cotei de piata in 2009 la 2,5% si la o cifra de afaceri de 90 milioane lei. De asemenea, estimarile prevad si realizarea unei cifre de afaceri de 135 milioane lei pentru 2010. Anul trecut cifra de afaceri a Bere Azuga a fost de 27,5 milioane lei.


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...