Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian vrea ca majorarea salariilor din invatamant sa fie amanata

Vosganian vrea ca majorarea salariilor din invatamant sa fie amanata

Marirea salariilor din invatamant cu 50% ar trebui amanata pentru urmatorul guvern, pentru ca efortul financiar ar fi de peste un miliard de euro, nivel ce depaseste investitiile totale in educatie din acest an, a declarat, astazi, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

"Am experienta anilor electorali, cand guvernele au luat anumite initiative, ordonante de urgenta si legi care de fapt nu au fost respectate. Astfel de masuri ar trebui lasate la decizia guvernului urmator, care sa si le asume plenar", a declarat Vosganian.


Efortul financiar pentru a sustine majorarea salariilor profesorilor depaseste un miliard de euro, a mentionat ministrul.


"Daca se aproba majorarea salariilor in invatamant, ar fi un efort mai mare decat cel pentru investitiile in educatie", a spus Vosganian.


Ministrul considera ca investitiile in educatie ar trebui sa se realizeze prin mediul privat, care sa sustina mai ales invatamantul mediu.


"Mediul privat trebuie sa se implice si sa stimuleze universitatile, dar si invatamantul mediu. Romania trebuie sa mai atraga, in urmatorii 3-4 ani, 500.000 de muncitori", a mai spus Vosganian.


Camera Deputatilor a dezbatut luni si a adoptat pe articole legea prin care se majoreaza salariile profesiilor cu 50% , in conditiile in care toate partidele s-au aratat de acord cu initiativa, votul final fiind programat pentru astazi.


Legea de aprobare a OUG 15/2008, la care a fost adoptat un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 50% a salariilor profesorilor din mediul preuniversitar si universitar, a intrunit consensul tuturor partidelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1617 ori