Vosganian: Titluri de stat de 8 miliarde lei, listate pe 4 august la Bursa

Luni, 28 Iulie 2008, ora 14:11
1103 citiri
Vosganian: Titluri de stat de 8 miliarde lei, listate pe 4 august la Bursa

Titluri de stat din 26 de emisiuni cu maturitate mai mare de un an, in valoare de 8 miliarde lei, vor fi listate incepand de luni, 4 august, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a spus luni ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, care a confirmat, astfel, termenul sugerat vineri.Vineri, ministrul declarase, la The Money Channel, ca data inceperii tranzactionarii la BVB a titlurilor de stat va fi anuntata luni si ar putea fi 4 august.


"Este in practica BVB sa anunte o astfel de listare si apoi sa lase sa treaca o perioada in care sa conlucreze cu investitorii, dar si cu Asociatia Brokerilor, pentru buna functionare a sistemului", a declarat Farmache, precizand ca piata secundara va merge in paralel cu cea interbancara.


Vosganian a spus, de asemenea, ca era nevoie de aceasta perioada de informare intre anuntul lansarii si inceperea tranzactionarii la bursa a titlurilor de stat.


Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) vrea sa ajunga sa listeze pana la 20% din titlurile de stat, a precizat Vosganian.


Unele titluri nu vor fi tranzactionate pe bursa, printre care obligatiunile indexate la inflatie si titlurile cu maturitate mai mica de 1 an, a aratat ministrul.


"Un factor face atractive aceste titluri este acela ca dobanda nu este impozabila", a mai spus Vosganian.