Vosganian: Sistemul de pensii nu e Caritas

Vineri, 04 Martie 2011, ora 23:42
1968 citiri
Vosganian: Sistemul de pensii nu e Caritas

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu este de acord cu declaratiile ministrului Muncii, Ioan Botis, potrivit carora sistemul de pensii ar fi unul "piramidal", liderul liberal afirmand ca "sistemul de pensii nu e Caritas", informeaza Mediafax.

Varujan Vosganian a spus ca sistemul din pensii din Romania este organizat pe principiul dupa care salariatii de astazi platesc drepturile pensionarilor, iar acesta se va normaliza "cand fiecare va plati pentru sine, va avea contul sau de asigurari, unde isi va vira banii".

El a precizat ca nu este de acord cu declaratiile ministrului Muncii, Ioan Botis, potrivit carora sistemul de pensii ar fi unul "piramidal", apreciind ca "modul plastic" in care acesta a descris sistemul de pensii "nu e cel mai corect".

"El (salariatul - n.r.) isi va decide punctul de pensie, nu Guvernul, si va fi beneficiarul propriei trude. Astfel ca la pensie va lua banii pe care i-a depus, din prima zi de serviciu pana in ultima. Daca n-a depus, nu va primi pensie. Modul plastic in care domnul Botis vorbeste de sistemele piramidale nu e cel mai corect, sistemele piramidale presupun ca cei care se grabesc iau banii primii, iar ultimii nu mai ajung sa ia nimic, cum s-a intamplat cu Caritas. Or, sistemul de pensii nu e Caritas, totusi", a spus Vosganian.

El a precizat ca viziunea liberala referitoare la noul mod de construire a sistemului de pensii se regaseste intr-o platforma denumita "statul liberal".

"Va trebui sa ajungem intr-o zi cand punctul de pensie sa fie rodul responsabilitatii individuale, nu al pomenii guvernamentale. Noi am facut o platforma care acum se cazneste sa se strecoare prin canaturile USL, anume statul liberal, unde avem un capitol dedicat acestui mod de a construi sistemele publice, caruia i-am dat 25 de ani. Deci cei care acum intra in sistem, (in varsta) de pana in 35 de ani, sa fie beneficiari", a spus Vosganian.

Intrebat cum vad aliatii din PSD aceasta idee, Vosganian a raspuns ca nu poate decat sa spere ca acestia vor impartasi viziunea liberala pe aceasta tema.

"Nu pot sa va raspund in numele lor, nu insistati. Imi manifest speranta ca ei vor urma viziunea noastra, dar nu va pot garanta acest lucru", a spus el.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sistemul de pensii, #pensii, #sistem de pensii piramidal, #varujan vosganian , #stiri Varujan Vosganian